Akvamarin

Akvamarin predstavlja kamen čistoće, ali i ljubavi i braka. Važi za kamen hrabrosti i mira. Pojačava intelektualno rezonovanje, ali pomaže i pri procesu učenja, produbljuje ljubav i partnerske odnose. On ima izrazito lekovita svojstva.

Akvamarin je svetlo plava do plavozelena varijanta berila, staklastog sjaja. Može se naći u Šri Lanki, Namibiji, Indiji, na Madagaskaru i u Nigeriji.

Sa svojom sposobnošću da nedovršen posao privede kraju, akvamarin je koristan za okončavanje poslova na svim nivoima. Oslobađa blokiranu komunikaciju i poboljšava sposobnost izražavanja. On je još koristan u razumevanju skrivenih emotivnih stanja i u interpretiranju osećanja. Stišava strahove i pojačava senzitivnost.

On je predivan kamen boje vode koji je povezan sa okeanom, pomaže nam da stupimo u kontakt sa prirodnim duhovima mora. Pomorci nose talismane od akvamarina da se zaštite od utapanja i oduvek se smatrao srećnim kamenom za mornare.

U dužim brakovima produbljuje ljubav i partnerske odnose. On je nežan kristal koji dobro čisti auru, ali i aktivira i čisti grlenu čakru, razvija čovečnost, izoštrava intuiciju i omogućava jasno viđenje. To je kamen za meditaciju i u meditaciji priziva visoke nivoe svesti.

Posebno deluje na disajne puteve ( astma, bronhitis, alergije) i leči grlo. Čuva od senilnosti i sprečava zakrčenje arterija, smanjuje depresiju i jača samopouzdanje, reguliše emocije i daje stabilnost karakteru. Deluje umirujuće na srce i živce, ali i na štitnu žlezdu, plućne bolesti. Ovaj kamen generalno deluje kao tonik, jer ojačava organe za čišćenje tela, pomaže očima, vilici i zubima.

Akvamarin se prazni pod mlazom tople vode, a puni na suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment