Ametist

Ametist je kamen duha. Njegova ljubičasta do boje lavande je boja duha i spritualnosti. Predstavlja kristal zastite, nesebicnosti, plemenitosti, spiritualne svesnosti, meditativnosti, ravnoteze i unutrasnjeg mira. To je kamen metamorfoze i preobrazbe koji unosi mir i harmoniju u prostor.

Ima ga u Brazilu, Meksiku, Zambiji, Boliviji, Šri Lanki, SAD-u, Indiji i Sibiru.

Ovo je jedan od najefikasnijih kristala koji se može koristiti u meditaciji, zbog njegovih kvaliteta da relaksira um i sposobnosti da odvoji čoveka od briga svakodnevnog života i da ga prenese u jednu drugu mnogo širu realnost. Pomaže u učenju svih stvari koje su spiritualne, mistične, psihičke.

Budi intuiciju, unosi mir i jasnoću. Olakšava opsesivno kompulsivna ponašanja. Pomaže vizije i otkorovenja. Mnogi ljudi spavaju sa ametistom ispod jastuka. Treba ga kombinovati sa roze kvarcom i gorskim kristalom, zato što ametist smiruje srce, roze kvarc smiruje srce i leči emocionalne rane, a gorski kristal dodatno pojačava energiju oba kristala. Sva tri zajedno uravnotežiće srce, um i dušu.

Poboljsava koncentraciju, pojačava pamćenje, leči glavobolju, smanjuje strahove, deluje antidepresivno, razvija mentalne sposobnosti. Smanjuje tugu i bol. Loše misli pretvara u optimistične. Štiti um od psihoza. Daje uvid u božansku ljubav, podržava nesebičnost i duhovnu mudrost, stimuliše treće oko.

Reguliše lučenje hormona, čisti krv, reguliše krvni pritisak, smiruje živce, čuva srce, leči poremećaj sluha, ublažava modrice i otoke, blagotvorno utiče na probavni sistem, opušta i omogućava lak san. Ametist poboljšava i rast kose, čisti kožu i pore.

Ametist se prazni pod mlazom tekuće vode, puni se pored gorskog kristala. Nije poželjno izlagati ga suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment