Ametrin

Ametrin olakšava astralno putovanje, otvara treće oko, podstiče isceljenje i proricanje. Boja mu je ljubičasta i žuta u jasno ograničenim zonama. Ametrin je proziran.

Nalazišta ametrina su u Boliviji, Brazilu i Meksiku.

On je prirodna mešavina dva jaka kamena, ametista i citrina. Ima snagu oba kristala i jako je efikasan. Ametrin nosi u sebi dualnost muške i ženske energije, tako da je on pravi izbor kada se radi o dugotrajnim vezama ili braku jer osvežava ljubav. On vam može omogućiti da koristite svoju kreativnost i snagu volje do krajnjih granica.

Pomaže u prihvatanju drugih. Stimiluše kreativnost, oslobađa energetske blokade, preobražava negativnu energiju u pozitivnu, donosi uvid u skrivene uzroke emotivnog bola. Oslobađa blokada uključujući i negativne emotivne programe i očekivanja. Ističe optimizam i blagostanje koje se ne remeti stresnim spoljašnjim uticajima.

Ametrin je idealan kamen za onoga ko želi da ima poverenja u svoje vrednosti, svoju jedinstvenost i svoju individualnu originalnu svrhu života i za onoga ko želi da radi koristeći ličnu moć za dobro i spritualni napredak čovečanstva, u permanentnom prožimanju fizičke i duhovne stvarnosti.

Ametrin poboljšava pamćenje, jača nerve, snabdeva telo kiseonikom, smanjuje crvenilo, znojenje, drhtanje. Oslobadja stres i napetost iz glave, sprečava moždani udar i podstiče rad mozga. Pomaže i kod zakrčenja krvnih sudova i senilnosti. Pročišćuje krv, pozitivno utiče na oči. Harmonizuje rad čakri. Jača imuni sistem, pomaže autonomnom nervnom sistemu i fizičkom sazrevanju. Leči sindrom hroničnog umora, osećaj žarenja, želudačne smetnje i čireve, umor i letargiju.

Ametrin se prazni mlakom tekućom vodom, a puni pored gorskog kristala sa citrinom i ametistom.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment