Amonit

Amonit je kamen zaštite, nosiocu daje stabilnost i pomaže nam videti „celu sliku situacije“. Olakšava rast na duhovnom putu I donosi stabilnost života. Podstiče kreativnost, porast libida, poboljšava mudrost, intelekt, pomaže i unapredjuje. Amonit privlači i bogatstvo, a u Feng Shui-u je jedan od najmoćnijih kristala.

Današnja najveća nalazišta su u Maroku i Madagaskaru.

U tradicionalnoj medicini amoniti su se koristili najčešće kao amajlije koje su štitile od ujeda zmija, što je i razumljivo s obzirom da svojim izgledom podsećaju na zmije. Postoji i verovanje da su to zapravo okamenjene zmije. Postoji i dosta podataka koji govore o njihovoj upotrebi kod problema vezanih za sterilitet muškarca i žene. Ovo verovanje je ukorenjeno u dalekoj prošlosti pošto je poznato da je zmija predstavljala, između ostalog, simbol plodnosti. Zanimljiv je i podatak da je u drevnom Rimu, prilikom poseta bordelima, bilo obavezno pokazati amonit koji je bio dokaz članstva.

Amonit u kući, kancelariji ili ordinaciji daje jaku harmoničnu energiju koja lošu energiju pretvara u pozitivnu. Preporučuje se nositi kao nakit osobama koje imaju zanimanja gde se traži tačnost i analitičko razmišljanje, tj. za ljude koji se bave materijalnim konstruisanjem i kreativnim radom. Smatra se da izaziva sećanje i vizije iz prošlih života. U mistici predstavlja večnost, vreme i razvoj. Fizički su dokaz da u prirodi ništa nije izgubljeno. Još od praveka šamani su ga koristili za produženje života. Smatra se da izaziva sećanje i vizije iz prošlih života.

Preventivno pomaže pri opuštanju, depresiji i degenerativnim oboljenjima. Koristi se za lečenje bolesti pluća. Oslobađa toksine iz tela i olakšava i ublažuje porođaj.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment