Angelit

Angelit, kamen nežnih vibracija koji zrači neobjašnjivom energijom nazvan je kristalom Andjela.

Današnja najveća nalazišta su u Peruu, Meksiku, Libiji, Egiptu, Britaniji, Njemačkoj i Poljskoj…

Veruje se da je Angelit kristal putem kojeg olakšano uspostavljamo kontakt s anđelima i nebeskim kraljevstvom. Koristi se prilikom meditacije i molitve. Donosi moralnu snagu i emotivnu podršku osobama koje ga nose. Smiruje energiju i odličan je za emocionalno pročišćavanje. Razvija ljubav prema Majci Zemlji te nam pomaže olakšati komunikaciju sa svim voljenim osobama. Ovaj anđeoski kristal uči nas kako lakše prihvatiti sve spoznaje o našoj ulozi u životu na Zemlji.

Smatra se da je \\\”kamen svesnosti\\\” koji simbolizuje mir i bratstvo među ljudima i narodima. Pomaže da se povezivanjem s univerzalnim umom povećava i svest nosioca. Poboljšava telepatsku komunikaciju i omogućava astralno putovanje dok uporedo održava kontakt sa svakodnevnom stvarnošću. Vrlo je snažan kamen za iscelitelje, jer produbljuje otvorenost prema svemu nepoznatome, povećava percepciju i tolerantnost i razvija samopouzdanje.
Ujedno osigurava zaštitu i stvara duboki osećaj staloženosti. Donosi mir u situacijama kad konflikti i egoizam onemogućuju napredak. Pomaže ublažiti i temperamentno izražavanje. Preporučuje se nositi osobama koje žele izgraditi dugotrajne ljubavne odnose i bračne veze. Privlačnog je izgleda te je zgodan nositi ga u obliku nakita ili amajlija.

Angelit je moćan isceliteljski kamen. Koristi se protiv raznih upala, poboljšava rad tiroidne žlezde, obnavlja tkiva, vene i koristi se kao prirodan diuretik. Preporučuje se za regulaciju telesne težine. Pogodan je za plućne bolesti i za smirivanje opekotina od sunca.

Čišćenje u slanoj ili morskoj vodi (u običnoj vodi može boja nestajati), punjenje direktno na suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment