Apatit

Apatit kristal ima inspirativna svojstva. Na granici između svesnosti i materije, ovo je kamen ispoljenja i ističe humanitarni stav, naginjuci ka služenju. Ovo je predivan kamen najčešce zelene boje, ali može biti i tamnoplav. Ako se izloži jakoj sunčevoj svetlosti, boja mu može izbledeti.

Nalazišta su po celom svetu. Neki od najlepših primeraka pronađeni su u kanadskom Ontariju i Quebecu, meksičkom Durangu i španskoj Andaluziji.

On je kamen ravnoteže koji nam pomaže da se fizičko telo integrira sa emocionalnim, mentalnim i duhovnim nivoima. Može se koristiti za pročišćavanje blokiranih energija u energetskim centrima – čakrama. Otvara treće oko i podstiče lakše postizanje meditativnih stanja.

U stanju je prodrmati sve energije unutar našeg mikrokosmosa. Pomoći će nam da se suočimo sa svojom vlastitom istinom i da istinu koju smo shvatili primenimo u praksi i preduzmemo odgovarajuće akcije.

Usmerava nas ka budućnosti, ali je istovremeno povezan i sa prošlim životima. Razvija dar predviđanja i duhovnu usklađenost. Pojačava Kundalini energiju, pomaže u komunikaciju i izražavanju na svim nivoima.

Na psihološkom nivou pojačava motivaciju i gradi rezerve energije. Izaziva otvorenost i osećaj lagodnosti u društvu, podržava ekstrovertnost, otklanja rezervisanost i distancu. Otklanja negativan stav prema sebi i drugim osobama.

Stimuliše kreativnost i intelekt, raščišćava konfuziju. Pomaže nam da dođemo do informacija koje se mogu upotrebiti za pojedinačno i za opšte blagostanje. Apatit širi znanje i istinu. Olakšava tugu, apatiju i bes. Smanjuje razdražljivost i doprinosi savladavanju emotivne iscrpljenosti. Oslobađajući energiju u donjoj zemaljskoj čakri, oslobađa frustracije i potiče strast bez krivice.

Plavi apatit se povezuje s veoma visokom nivoom duhovnog statusa. Olakšava javni govor, poboljšava grupnu komunikaciju. Otvara grlenu čakru i leči srce i emotivnu nezdravost.

Leči kosti i potpomaže nastanku novih stanica. Pomaže apsorpciji kalcijuma, hrskavicama, kostima, zubima i motornim sposobnostima. Olakšava artritis, probleme sa zglobovima i rahitisom. Ovaj kamen potiskuje glad i ubrzava metabolizam, podržavajući zdravu ishranu. Leči žlezde meridijana i organe povezane s njima. Pomaže kod povišenog krvnog pritiska. Dovodi u ravnotežu fizičko, emotivno, mentalno i duhovno telo.

Apatit se prazni pod tekućom vodom i povremeno se izlaže suncu radi punjenja.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment