Azurit

Azurit (rajski kamen) pomaže u jasnom razumevanju stvari, transformaciji, intuiciji, istini, strpljenju. Stimuliše treće oko i budi psihičke sposobnosti. Ovo je snažan isceliteljujući kristal koji olakšava psihosomatsko razumevanje uticaja uma i osećanja na telo.

Azurita ima u Australiji, Rusiji, Čileu i SAD-u.

Azurit je zbog svoje azurno-plave boje simbol znanja, mudrosti i meditacije. Razvija duhovne potrebe, intuiciju i vidovitost. Pokazuje nam puteve istine.

Azurit je blizak srodnik sa malahitom. Azuro-malahit harmonično spaja razum s osećajima.Azuro-malahit je kamen nade u vremenu kad nas zadese teške situacije. Oslobađa potlačene emocije i razvija suosjećaj prema bližnjima. U zdravstvenom pogledu pojačava imunitet, otklanja uzročnike tumora i pomaže izbaciti otrove iz tela.

On eliminiše ograničenja našeg uma i proširuje ga. Oslobađa dugotrajne blokade u komunikaciji i stimuliše memoriju. Azurit pomaže u razlaganju egoizma, arogancije i taštine. Eliminiše neodlučnost i dileme. Smiruje anksioznost i podržava racionalnost i unutrašnji uvid. Transformiše strahove i fobije, a donosi i razumevanje za razloge zbog čega su se uopšte pojavili. Smiruje one koji pričaju previše od nervoze, a ohrabruje druge koji se suzdržavaju od izražavanja sopstvenog mišljenja.

Visoki sadržaj bakra u azuritu stimuliše tiroidnu žlezdu i pomaže kod problema sinusa, problema sa grlom, problema sa držanjem kičmenog stuba i cirkulatornih poremećaja. Pomaže kod bolesti slezine i čišćenja kože od nečistoca. Leči bubrege, žučnu kesu i pomaže kod detoksikacije i potpomaže razvoju embiona u materici.

Azurit se mora čuvati dalje od vode. Čisti se kratko vreme, položen u morsku so, još bolje vizuelizacijom, viskom ili dimom mirišljavih štapića. Puni se kratko na suncu, najviše pola sata.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment