Biseri

Biseri su simbol skromnosti, čednosti i čistoće, ljubavi, uspeha i sreće. Oni našem izgledu dodaju notu dostojanstva. Oni predstavljaju ogledalo sa sopstvenim odrazom. Daju nam uvide u to kako se mi zapravo prikazujemo drugima. Idealni biser je perfektno okrugao i gladak, ali je poznato mnoštvo drugih oblika koji se nazivaju baroknim biserima. Prirodni biseri vrhunskog kvaliteta su visoko cenjeni kao drago kamenje i lepi predmeti već dugi niz vekova. Zbog toga je biser postao metafora za nešto retko, fino, divno i vredno.

Najlepši potiču iz toplih mora sa obala Pacifika. Najveća nalazišta su na Tajlandu, Šri Lanki, u Kini, Japanu, Kaliforniji. Najkvalitetniji biseri, orijentalni, vade se iz Persijskog zaliva.

Oni dolaze u velikoj paleti boja i voštanog su sjaja. Nastaju kada biserna školjka pridošlicu, najčešće zrno peska, postepeno preobražava obavijajući ga slojevima supstance koja daje stvorenom biseru jedinstven i božanski izgled.

Stimulišu žensku, jin stranu u čoveku i pomažu samoprihvatanje. Oni podižu duh i čine da se osećate mirno i spokojno. Simbolika bisera je značajna. Zrno peska se vremenom transformiše u objekat nevidjene lepote.

Beli biseri su simbol čistog srca i uma, nevinosti i vere. Zlatni i crni su odlično sredstvo prosperiteta. Ružičasti biseri otvaraju srčanu čakru.

Veoma su delotvorni za probavu, čir u želucu, imunitet, oslobadjaju unutrašnje blokade, otklanjaju emocionalni stres, jačaju nerve. Pomažu bolesnim očima i nadbubrežnim žlezdama. Biserna ogrlica reguliše telesnu težinu, upozorava na lažna prijateljstva i opasnost.

Prazne se u soli, još bolje vizuelizacijom, viskom ili u dimu mirišljavih štapića. Biseri se mogu puniti na blagoj sunčevoj ili mesečevoj svetlosti.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment