Search

Zoisit

Zoisit je kamen koji poboljšava vitalnost i transformiše negativnu energiju u pozitivnu. Pomaže oporavak nakon stresa ili dugih perioda bolesti. Uvećava energetski nivo, pomaže da se stabilizuje energetsko polje i oslobode skriveni talenti, bilo da su veština ruku ili uma. Ružičasta varijacija zoisita se zove tulit, a brilijantno zelena sa rubinom – rubin u zoisitu. Zeleni zoisit se smatra mističnim kamenom, koji donosi nadu i pojačava veru u život.

Depoziti zoisita su u Tanzaniji, SAD-u, Švajcarskoj, Indiji i Austriji.

Ovaj kristal transformiše negativnu energiju u pozitivnu. Povezuje sa duhovnošću, podstiče manifestaciju višeg ja, poboljšava vitalnost. Pomaže kod bržeg oporavka kod svih osoba koje su doživele stres. Na psihičkom nivou, veoma je pogodan kristal za borbu protiv lenjosti, obesti i nepromišljenosti. Mentalno, zoisit je kristal kreativnosti, pomaže da se stabilizuje energetsko polje i oslobode skriveni talenti. Aktivira krunsku čakru, stvara izmenjeno stanje svesti i olakšava pristup sećanju duše i duhovnom učenju. Može da bude izuzetno koristan u isceljivanju duše i prošlih života. Emotivno, zoisit ima snažnu vezu na nivou srca. Potpomaže da se poboljšaju osećaji vašeg ljubavnog života. Tako ćete imati koristi od pojačanja sreće, strasti, zadovoljstva i sigurnosti. Osećanja poput ljubomore, nesigurnosti, gorčine otklanja. Osećaj zahvalnosti za sve što imate u svom životu biće intenzivno stimulisan i to će olakšati razumevanje potreba i osećanja u vezi sa ljubavlju i vezama.

Ovaj kristal ima neobično svojstvo isticanja individualnosti, istovremeno čuvajući uzajamnu povezanost sa ostatkom čovečanstva. Značajno pojačava biomagnetno polje oko tela.

Ovaj kristal uravnotežuje rad adrenalinskih žlezda i reproduktivnih organa, ojačava srce, čuva pluća, reguliše krvotok. On pomaže u čišćenju organizma, oslobađa od svih vrsta zavisnosti, smanjuje upale, stimuliše plodnost i isceljuje bolesti polnih organa.

Zoisit se prazni jednom nedeljno mlazom vode. Puni se na suncu par sati ili sa hematitom.

Show More

Žad

Žad je poznat kao kamen sreće, prosperiteta i dugovečnosti. Donosi mir-tako što oslobadja negativne misli, mudrost i ravnotežu, smiruje nervozu i emocije zasnovane na strahu. Veruje se da donosi dug i plodonosan život. Žad omogućava da se sazna istina u svim situacijama. Pomaže nam da ostvarimo svoje snove i sve stvari čini mogućim. Sve postavlja u pravu perspektivu i sugeriše fokusiranje na ono što je najvažnije.

Boja žada može biti od svetlozelene do tamnozelene, crvena, smeđa, krem žuta, narandžasta, plava, boja lavande, bela i crna. Staklastog je sjaja.

Nalazišta žada su u Kini, Mjanmaru, Rusiji, Egiptu, Meksiku, Kanadi i SAD-u.

Žad je simbol čistoće i smirenosti. Veoma cenjen na Istoku, predstavlja mudrost sakupljenu u spokojnom miru. Povezan je sa srčanom čakrom i pojačava ljubav i negu. Kamen je koji štiti i čuva nosioca od zla, donoseći harmoniju. Veruje se da privlači sreću i prijateljstvo. Psihološki , stabilizuje ličnost i objedinjuje um sa telom. Podstiče zadovoljstvo samim sobom. Mentalno, žad otpušta negativne misli i opušta um. Stimuliše ideje i čini da poslovi izgledaju manje komplikovani, tako da istog momenta može da se prione na njih. Emotivno, pomaže oslobađanju emocija, posebno razdražljivosti. Fizički, ovaj poludragi kamen pročišćava, pomaže čišćenju tela, kao i organima eliminacije. Ovo je najbolji kristal za bubrege. Ohrabruje samouverenost, samodovoljnost, samostalnost i jača poverenje.

On je delotvoran za srce, bubrege, jetru, nadbubrežne žlezde, slezinu, timus i podiže imuni sistem. Čisti krv, normalizuje pritisak, pomaže skeletnom sistemu, kukovima, smanjuje bore i omekšava i zateže kožu. Pomaže u ostvarenju želja.

Žad se prazni pod mlazom tekuće vode, a puni u društvu ametista.

Variscit

Variscit je poludragi umirujući kamen, koji otklanja stres i depresiju, daje hrabrost i povećava unutrašnju snagu. Zove se i kamen \”istinske brige\”. On podstiče razvoj intuicije i percepcije, podržava jasno izražavanje i racionalno razmišljanje. Predstavlja jedan veoma nežan kamen, kamen ohrabrenja, a ipak moćan.

Nalazi se u Nemačkoj, Češkoj, SAD-u, Brazilu i Australiji.

Pošto donosi nadu i hrabrost, izuzetno je koristan za bolesne i invalide. Podržava i podstiče invalida da nastavi život uprkost bolesti. Pomaže i negovateljima da se uhvate u koštac sa nezdravostima koje bolest može da stvori. Daje snagu da se suočimo sa svakodnevnim životnim situacijama.

Psihološki, varsicit olakšava prevazilaženje dubokog očaja i dosezanje pozicije nade i poverenja u univerzum. Ovaj kristal oslobađa poze, omogućavajući vam da se svetu pokažete upravo onakvi kakvi ste. Smiruje nervozu i donosi mir u srce. Podstiče trezvenost, a opet ima energiju koja će vas sprečiti da postanete previše ozbiljni. Kada se stavi pod jastuk noću, donosi miran san i smiren um. Mentalno, podstiče jasno razmišljanje i intenzivira opažanje. Pomaže u izražavanju sopstvenog mišljenja, kao i u razmeni ideja. Fizički, dopunjava energijom koja pomaže nadoknađivanje iscrpljenih rezervi energije.

Variscit štiti ćelije i tkiva, leči probleme krvi, nervnog sistema, smiruje nerve, nemir i drhtavicu. Leči nadutost abdomena i regeneriše elastičnost vena i kože. Pomaže bubrezima, mišićima i kostima. Dobar je i za muške reproduktivne organe. Neutrališe preteranu kiselost, ublažava gorušicu, gastritis, čir na želucu, reumu i giht. Ublažava grčeve.

Variscit se prazni jednom mesečno pod mlazom mlake vode, puni se par sati na suncu.

Turmalin

Turmalin je poludragi kamen koji inspiriše razum, donosi sreću, zdravlje i prijateljstvo. Pojačava osećanje samouverenosti i ljubavi. Pomaže u neutralisanju energetskih blokada prouzrokovanih stresom i konfuzijom, donoseći mir i jasnoću. On čisti, pročišćava i transformiše gustu energiju u lakšu vibraciju. Uzemljuje duhovnu energiju, čisti i balansira sve čakre i stvara zaštitno polje oko tela. Smatra se i šamanskim kristalom , jer donosi zaštitu tokom rituala.

On se javlja u gotovo svim bojama. Neki od njih mogu imati karakteristične paralelne grebene koji se protežu celom dužinom kristala i njihova energija može biti veoma moćna.

Danas se turmalin uglavnom iskopava u Brazilu, na Madagaskaru, u Namibiji, Zambiji, Mozambiku, Tanzaniji, Šri Lanki, Pakistanu i SAD-u.

Psihološki, turmalin vam pomaže da razumete sebe i druge. Nosi vas duboko u unutrašnjost, podstičući samopouzdanje i umanjujući strah. Otklanja svaki osećaj žrtve i privlači inspiraciju, saosećanje, toleranciju i napredak. On je moćan mentalni iscelitelj, balansira levu i desnu hemisferu mozga i transformiše negativne misaone modele u pozitivne. Usklađuje mentalne procese, čakre i biomagnetni omotač. Koristan je u lečenju paranoje, kao i za prevazilaženje disleksije, zato što popravlja koordinaciju oko-ruka i asimilaciju. Emotivno, turmalin je koristan za seksualnost i za emotivnu disfunkciju koja leži u pozadini gubitka libida. Fizički, smanjuje napetost. Uravnotežava mušku i žensku energiju u telu.

On jača nervni sistem, što je od velike važnosti za zdravlje celog organizma, jer su nervi ti koji snabdevaju organe, tkiva i žlezde vitalnom energijom. Jača i srce, reguliše krvotok i leči kožu. Crni turmalin je izuzetno koristan protiv štetnih elektromagnetnih zračenja.

Turmalin se prazni dva puta mesečno pod blagim mlazom vode, puni se zajedno sa gorskim kristalom i hematitom.

Tigrovo oko

Tigrovo oko je poludragi kamen koji pojačava ličnu snagu volje, štiti prilikom putovanja, pojačava sigurnost i samopoštovanje. Pruže podršku kod novih početaka i ponovnog uspostavljanja harmonije u životu. On donosi prosperitet – najčešće u materjalnom obliku i dobar je emocionalni uravnoteživač i antidepresiv. Pojačava ličnu snagu volje. Ovo je kamen zaštite i uzemljenja.

Nalazišta tigrovog oka su uglavnom u južnoj Africi i zapadnoj Australiji.

Ovaj kristal je tradicionalno nošen kao talisman protiv uroka i kletvi. Pomaže pri ostvarenju ciljeva, prepoznajući unutrašnje potensijale i podstičući jasnoću namere. Koristan je za prepoznavanje kako svojih potreba, tako i potreba drugih ljudi. Uvećava odlučnost, budnost, hrabrost, strpljenje, donosi sreću. Povećava samopouzdanje u vlastitu sposobnost ostvarivanja snova, spoznaje i budi unutrašnje resurse za postizanje cilja. Mentalno, tigrovo oko integriše hemisfere mozga i pojačava praktično opažanje. Pomaže kod sakupljanja raštrkanih informacija da bi se pretvorile u kompaktnu celinu. Koristan je za razrešavanje dilema i unutrašnjih konflikata, posebno onih izazvanih ponosom i tvrdoglavošću. Naročito je koristan za lečenje mentalnih nezdravosti i poremećaja ličnosti.

Psihološki, tigrovo oko leči probleme oko samopotcenjivanja, samokritike i blokirane kreativnosti. Tigrovo oko pomaže i kod prepoznavanja talenata i sposobnosti pojedinaca, kao i mana koja treba prevazići. Podržava zavisnu ličnost u unošenju promena. Puni emotivno telo energijom. Ublažava depresiju i podiže raspoloženje.

Snižava krvni pritisak, pomaže kod bolesti srca, bronhijalne astme, problema sa grlom, žuči, jetrom,bubrezima, slezinom, pankreasom, digestivnim traktom i veoma je delotvoran u slučajevima psorijaze. Jača neurovegetativni sistem, pomaže kod duševnih bolesti, šizofrenije, epilepsije, paranoje i slično.

Tigrovo oko se prazni na 15 dana, pod mlazom mlake vode, puni se uz gorski kristal ili na suncu. Nakit se može ostaviti preko noći sa hematitom.

Teraherc

Teraherc je dragi kamen koji su prvi otkrili naučnici iz Japana sa značenjem i svojstvima za povećanje unutrašnje energije tela. Ovo je kamen sačinjen od silicijuma. Proizvodi visoku frekvenciju oscilacija i ima toplotnu provodljivost. Smatra se da kamenje od teraherca emituje infracrvenu i energiju negativnih jona, poznatih pod imenom Terahercovo zračenje. Ono reguliše protok energije tela. Zbog toga je od pomoći za meditaciju, ali i vežbe disanja.

Sjajno srebrne boje. Otkriven je u Japanu.

Teraherc dragi kamen je moćan kamen sa sposobnošću da zaštiti ljudsko telo od elektromagnetnog smoga i drugog štetnog zračenja. To je redak kamen i teško ga je pronaći na tržištu, što ga čini skupljim od drugog široko dostupnog kamenja.

Poznat je po svojoj izuzetnoj moći da pozitivno reguliše protok energije u ljudskom telu. Na taj način emituje moćnu isceljujuću energiju koja smanjuje stres i umor zbog užurbanog radnog vremena. Teraherc je lekoviti kristal nadaleko poznat po svojoj sposobnosti da poboljša energiju unutrašnjeg tela. On nadopunjuje nedostatak energije, ali i lenjost. Oživljava fizičko telo. Zdravo telo pokazuje visoku aktivnost, povećanu sposobnost i sposobnost razmišljanja.

On je snažan lekoviti kamen koji proizvodi zračenje dugih talasnih dužina. Oni imaju moć da poboljšaju protok krvi i pritisak. Može pomoći u uklanjanju krvnih ugrušaka, koji mogu ometati cirkulaciju krvi. Stimuliše zadržavanje krvi i odvodi neželjeni otpad i višak vode iz tela. Od vitalnog je značaja za održavanje ravnoteže u telu stimulacijom ćelija. Takođe poboljšava homeostazu i poboljšava pokretljivost. Pomaže u jačanju kostiju i zuba. Usporava proces starenja i pruža zdravu, čistu i mladalačku kožu. Pokazuje velike pozitivne efekte u smislu lepote pomažući zadržavanju vlage i sjaja kose, ali i kože.

Teraherc je moćan dragi kamen koji leči. On vam donosi mentalnu jasnoću i pomaže u uklanjanju sve negativne energije i stresa. Ovo će na kraju povećati vašu mentalnu moć i zdravlje.

Teraherc zračenje je veoma moćno i lekovite je prirode.

Tanzanit

Tanzanit je vrelinom obogaćen kristal visoke vibracije koji nam sređuje misli i želje koje dolaze iz našeg logičnog razmišljanja. Povezuje se sa duhovnim vodičima i olakšava dublja meditativna stanja. Aktivira vezu između krunske i korenske čakre dovodeći viši um u kontakt sa fizičkom energijom. Olakšava prenošenje uvida primljenih iz viših nivoa.

Ovaj predivni kristal smatra se vrednim duhovnim kamenom koji pomaže u meditaciji. Veruje se da on donosi svom nosiocu smirenost i budi saosećajnost u njemu. Nosiocu daje samopouzdanje i snažnu individualnost, donosi inspiraciju i opštu bračnu sreću. Njegova safirno-plava boja vezuje ga za lojalnost, kreativnost, iskrenost, mudrost i poštovanje.

Jedino njegovo nalazište je u severnoj Tanzaniji, po čemu je dobio i ime.

Ovo je kristal koji se izdvaja od svih ostalih vrsta dragog kamenja po specifičnoj boji. Tanzanit očarava svojom bojom koja se menja u zavisnosti od ugla svetlosti pod kojim se gleda kako bi dobili njegovu prepoznatljivu plavo ljubičastu boju. Staklastog je sjaja.

Terapija tanzanitom detoksikuje telo, neutrališe preveliku kiselost, jača imunitet i regeneriše stanice. Ima jako delovanje na mozak – ublažava skupljanje mozga što dovodi do Alchajmerove bolesti. Koristan je za glavu, grlo, grudi. Sprečava i leči bolesti očiju, kratkovidost, gubitak sluha i gluvonemost. Harmonizuje mali mozak, moždane vijuge i kičmenu moždinu. Ublažava hronične glavobolje, gubitak koncentracije, migrene i depresije. Dobro deluje kod problema sa jajnicima i stimuliše plodnost. U starosti pomaže u održavanju zdravog mentalnog nivoa.

Čisti se pod mlakom tekućom vodom, a puni u čaši vode uz gorski kristal i safir. Preporučuje se jednom do dva puta mesečno ostaviti ga preko noći u takvoj vodi, makar se radilo i o nakitu.

Šungit

Šungit je prirodan filter, aktivator vode. Po sposobnosti da očisti vodu od štetnih nečistoća šungit je neprevaziđen mineral. Šungit leči, pročišćava, štiti, normalizuje, vraća i stimuliše rast. On je neverovatan kamen za uzemljenje, prečišćavanje i transformaciju. Uči nas kako da budemo u ravnoteži, u našem telu, umu, srcu i duhu. Traži da se oslobodimo uverenja o \”savršenstvu\” kojih se možemo držati i umesto toga prihvatimo život u kojem se jednostavno dobro osećamo. On je moćan zaštitnik od svih vrsta negativnih energija, kao i od elektromagnetnog smoga.

Ovaj kamen je pronađen samo na jednom mestu u Karelia regionu, blizu jezera Olega i mesta Šunga u Rusiji.

Šungit je jedinstven isceljivač srca. Pomaže u izvlačenju negativne energije, starih emocionalnih bolova i zastarelih uverenja koja nas ometaju. On nežno sve to ispira iz našeg sistema i zamenjuje ga pročišćenom, čistom energijom. Ohrabruje nas da se aktivno bavimo delima brige o sebi i samoljubljem i budemo pažljiviji koje vrste ljudi puštamo u svoj život. Pomaže nam da prepoznamo i odmaknemo se od ljudi i aktivnosti koje su toksične za naše emotivno zdravlje. Isto tako, pomaže nam da prihvatimo više dobre energije u svoj život i da svojim srcem verujemo da zaslužujemo da budemo sretni, mirni i istinski voljeni.

Šungit umiruje i uzemljuje um, pomažući nam da budemo usredsređeni i na pravom putu. Probija se kroz zbrku i mentalne nerede otkrivajući šta je zaista najvažnije u ovom trenutku i gde i kako najbolje usmeriti sopstvene energije. Ovaj kristal nam ukazuje kako da pronađemo ravnotežu izmežu poslovnog i ličnog života, kao i između naših odnosa prema drugim obavezama i sopstvene potrebe za negom.

Šungit se vekovima koristi zbog svoje prečišćavajuće sposobnosti vode, a metafizički iscelitelji ga preporučuju za pravljenje eliksira kako za piće, tako i za kupanje. Plemeniti šungit poznat je po antibakterijskim svojstvima, a za sve vrste šungita smatra se da jačaju imunološki sistem i podstiču regeneraciju ćelija. Smatra se i da osigurava bolje spavanje, a smanjuje opsesivne misli i zabrinutost. Pomaže kod problema sa cirkulacijom, anemijom i kod ostalih krvnih poremećaja. Smiruje probleme sa mišićima, ubrzava ozdravljenje. Šungit čoveku vraća vitalnost i pomlađuje organizam. Ublažava glavobolju, bol u krstima, reumu, uklanja neurološka stanja, stabilizije krvni pritisak, poboljšava funkciju respiratornog sistema, pojačava aktivnost, uključujući i seksualnu.

Sunčev kamen

Sunčev kamen je poludragi kristal pogodan za vođe. On je radostan i lakoinspirativan kristal. Kada život izgubi svoju slast, on je obnavlja i pomaže vam da negujete sebe. Otklanja strah, pojačava vitalnost, ohrabruje nezavisnost i originalnost i donosi sreću. On pojačava samodisciplinu i donosi sreću u igrama na sreću.

Ima ga u Kanadi, SAD-u, Norveškoj, Grčkoj , Indiji i na Madagaskaru.

Sunčev kamen je moćan kamen za prevazilaženje svih vrsta fobija. On lako otklanja i depresiju. Bodri vas da se razvijate i krećete napred ka onome što vi stvarno jeste, da se opustite i uživate u životu.

Izvanredno je koristan za presecanje veza. Ako vam je teško da kažete \”ne\” i ako se zbog toga konstantno žrtvujete za druge, treba da imate ovaj kristal uvek pri sebi. Kada je otklonjena uzajamna zavisnost, kamen olakšava unapređivanje sebe, nezavisnost i vitalnost. Ako vas zadržava oklevanje, on će ga prevazići. Emotivno deluje kao antidepresiv i otklanja mračna raspoloženja. Odvaja od osećaja diskriminisanosti, oštećenosti i napuštenosti. Uklanjajući inhibicije i emotivne probleme, on preokreće osećaj neuspeha i pojačava samouvažavanje i samopouzdanje. Pojačava optimizam i preusmerava na pozitivan razvoj stvari. Čak i najnepopravljiviji pesimista reaguje na ovaj kristal.

Reguliše autonomni nervni sistem i uravnotežava sve organe. Deluje na hronično bolno grlo i čireve. Dobar je za jetru, bubrege, probavu, smanjuje kiselinu u želucu. Čuva od iscrpljenosti, visokog pritiska, arteroskleroze, moždanog udara, infarkta i embolije pluća. Leči astmu, oboljenja kostiju i zglobova i pomaže kod reumatizma.

Sunčev kamen se prazni jednom mesečno pod mlazom mlake vode. Puni se par sati na suncu.

Sugilit

Sugilit je poludragi kamen koji pomaže u produbljivanju veze između uma i tela. Čudesan je inicijator i jedan od najjačih kristala od neprocenjive pomoći za one koji žele da se oslobode suvišnih misli i ostalog nepotrebnog tereta svog mentala. Oslobađa od stresa – najpoznatijeg uzročnika mnogih bolesti današnjice, odličan je za započinjanje procesa razumevanja i oslobađanja od sopstvenih blokada. Ovo je kristal novog doba koji suzbija bolesti uzrokovane opasnostima života tog doba.

Nalazišta sugilita su u Južnoj Africi i Japanu.

Sugilit je u prirodi vrlo redak. Ovaj kristal se smatra jednim od glavnih kamena ljubavi. Deluje vrlo pozitivno na ljudsku psihu – odagnava očaj, uklanja negativnu energiju. Često se preporučuje autističnim osobama i šizofreničarima. Pomaže da se unesu svetlost i ljubav u najmračnije situacije. S obzirom da podstiče opraštanje i eliminiše neprijateljstvo, koristan je kristal za rad sa grupama, jer rešava poteškoće grupe i potpomaže komuniciranje s ljubavlju.

Izuzetan je kristal za sagledavanje predrasuda koje stvaraju ograničenja na emocionalnom planu i dovode do fizičke neravnoteže. Ovaj prekrasni ljubičasti mineral izvrstan je pomagač u borbi protiv epilepsije i migrene. Takođe se koristi za rešavanje različitih motoričkih problema i detoksikaciju limfnog sistema. Mentalno, sugilit stimuliše pozitivne misli i reorganizuje moždane modele koji leže ispod poteškoća sa učenjem, poput disleksije. Podržava prevazilaženje konflikata bez kompromisa.

Sugilit suzbija bolesti uzrokovane starenjem, kao što su oboljenja kostiju. Pomaže u oporavku od infarkta, šloga, jača krvotok, reguliše rad ćelija, povećava imunitet, jača nerve, vid, sluh i govor. Izuzetno dobro umiruje bol. Deluje čak na uznapredovale slučajeve raka i pomaže kod side.

Sugilit se prazni jednom nedeljno u društvu hematita, a puni se uz gorski kristal.

Back to Top
Product has been added to your cart