Bronzit

Energija bronzita pospešuje izvesnost i kontrolu, ohrabruje vas da potpuno sagledate sopstvene akcije, da budete sigurni šta je to što želite u vašem životu. Koristan je kada se radi sa čakrama, posebno sa korenskom i sakralnom čakrom, jer pomaže u razvoju i spiritualnoj transformaciji. Bronzit je jedan od najmoćnijih kristala za ublažavanje i otklanjanje osećaja sumnje u sebe. Otključava okove nesigurnosti i nikada ne dopušta da vas obuzmu i zarobe destruktivne misli.

Bronzit se nalazi u Indiji, Kini, Brazilu, Rusiji.

Ovaj kristal se često upotrebljava za postizanje sigurnosti u nečemu, jer svodi stvari na svoje osnovne elemente i bazične principe koji se ne mogu poreći. Ponekad se neke stvari moraju uraditi bez direktne lične koristi. Materjalno dolazi putem uloge koja se igra u ciklusu života i služenju.

Rasteruje neizvesnost, podstiče preuzimanje potrebne akcije za vlastitu korist, ali daje nam pri tome nežno, pristojno i principijelno ponašanje. Zato ovaj kamen inspiriše ljubaznost, hrabrost, prihvaćanje i pomoć. Svaka misao koju stavljamo u svet ima učinak i zato je važno mudro odabrati svoje misli.

Bronzit još nazivaju i kristalom pristojnosti i fokusirane akcije, jer njegova energija pospešuje izvesnost i kontrolu. Ohrabruje vas da potpuno sagledate sopstvene akcije, da budete sigurni šta je to što želite u životu. Raspršuje neodlučnost i dvoumljenje. Olakšava prelazak iz jednog životnog ciklusa u drugi (pubertet, menopauza). Ublažava simptome starenja, pomaže kod kožnih oboljenja (psorijaza, dermatitis, ekcem) i alergija. Sprečava i eliminiše ciste na unutrašnjim organima. Jača koncentraciju i čuva dušu od bola i depresije. Snabdeva mozak kiseonikom, smiruje i štiti od negativnih energija. čuva dušu od bola i depresije.

Puni se uz gorski kristal, 12 sati, najbolje noću.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment