Citrin

Citrin je kristal uspeha i izobilja. On parira egu i smanjuje njegov uticaj. Ovaj kristal nas uči kako da otkrijemo i privučemo bogatstvo i napredak, uspeh u karijeri i sve dobre stvari. Donosi sreću i optimizam.

Predstavlja kamen nade, mladosti, zdravlja i vernosti, kamen za preživljavanje, povećava hrabrost i mudrost u donošenju pravih odluka.

Citrin je svetlo do tamno žute boje, staklastog je sjaja. Ima ga u Brazilu, na Madagskaru, u Rusiji, SAD-u i redak je.

Psihološki, citrin popravlja samopouzdanje i samouverenost i otklanja destruktivne sklonosti. Pojačava individualnost, poboljšava motivaciju, aktivira kreativnost i podstiče izražavanje sopstvenog mišljenja. Čini vas manje osetljivima, posebno na kritiku, ali i podržava delanje u skladu sa konstruktivnom kritikom.

Mentalno, citrin pojačava koncentraciju i revitalizuje um. Odličan je za prevazilaženje depresije, strahova i fobija. Emotivno ističe radost u životu. Doprinosi prevazilaženju straha od odgovornosti i zaustavlja bes. Ovaj kamen vam pomaže da uđete u tok osećanja i postanete emotivno uravnoteženi.

On je snažan regenerator i pročiščivač. Citrin stimuliše varenje, slezinu i pankreas, reguliše proizvodnju insulina, pomaže kod problema sa očima, poboljšava cirkulaciju, detoksikuje krv, pobedjuje opstipaciju i uklanja celulit. Citrin sređuje emocionalne traume. Zaustavlja bes i smanjuje strah od odgovornosti. Dobar je za astmu. Antitoksičnim delovanjem jača imuni sistem i metabolizam. Ima antidepresivno dejstvo i potiče dobro raspoloženje. Sprečava noćne more i donosi miran san.

Ovo je jedan od retkih kristala kojima nikada nije potrebno čišćenje. On apsorbuje, preobražava, raspršuje i uzemljuje negativnu energiju.

Citrin se ne čisti i pošto spada u veoma snažne minerale ne sme se kombinovati sa gorskim kristalom. Bledi na suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment