Dimni kvarc (smoki kvarc)

Dimni kvarc ( čađavac ) je poludragi kamen utehe. On je odličan kristal za otklanjanje negativnosti i njihov preobražaj u pozitivne energije. Pomaže u ostvarivanju želja i štiti vas i vaše poslovne ciljeve. Pomaže svojom kreativnošću i mudrošću. Veoma je dobar za podizanje raspoloženja i prevladavanje negativnih emocija.

Prirodni dimni kvarc dolazi iz nekoliko izvora u svetu, uključujući Brazil, Kolorado, SAD, švajcarske Alpe, Rusiju i Pakistan.

Psihološki, otpušta strahove, otklanja depresiju i donosi emotivni mir. Ublažava suicidne sklonosti. Podstiče prihvatanje fizičkog tela i sopstvene seksualne prirode, pojačavajući muževnost i čisteći zemaljske čakre da strast može prirodno da teče. Ovaj kristal umiruje noćne more i manifestuje vaše snove. Kada se sretne sa negativnim emocijama, polako ih razgradi.

Mentalno, podstiče pozitivnu , pragmatičnu misao i može da se koristi za otkrivanje, da bi dao jasan uvid i neutralisao strah od neuspeha. Razgrađuje protivrečnosti, podstiče koncentraciju i ublažava teškoće u komunikaciji. S obzirom da je čađavi kvarc često prirodno ozračen , odličan je za lečenje bolesti povezanih sa zračenjem ili uz hemoterapiju.

Smatra se i kristalom spokoja zbog svih osobina koje poseduje. Ovaj kristal pomaže bubrezima, otklanja toksine iz bubrega i krvi, reguliše protok telesnih fluida. Stabilizuje masno tkivo, sprečava celulitis, čuva polne organe. Smanjuje hiperaktivnost i poremećaje u držanju pažnje. Jača zglobove i mišiće, preventivno deluje na distrofiju mišića. Otklanja bol, uključujući i glavobolju.

Osobama u žalosti donosi više životne radosti i svetla u život. Daje novu snagu i leči zavisnost od alkohola.

Dimni kvarc se prazni jednom mesečno, puni se preko noći u zatvorenoj posudi sa gorskim kristalima.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment