Diopsid

Diopsid je kamen kreativnosti koji omogućava spoznaju sebe kao duhovnog bića i predstavlja podršku i isceljujućeg prijatelja. Povezan je sa ljubavlju, posvećenošću i unutrašnjim srcem.

Diopsida ima na Madagaskaru,u Indiji, Šri Lanki, Mjanmaru, Italiji, Australiji, Švajcarskoj i Rusiji.

Postoji nekoliko varijacija diopsida. Mineral bogat hromom zove se brom diopsid. Violan je retka plava varijanta koja se nalazi na lokalitetima u Italiji. Zelena varijanta diopsida pokazuje efekat mačijeg oka , a \”crna zvezda Indije\” je crna varijanta.

Diopsid pojačava sposobnost učenja i pomaže prilikom analitičkih i matematičkih poduhvata. Uz njega ćete saznati da oni koji vam se suprotstavljaju, obično, imaju manje snage od vas. Pomaže i u razumevanju svoje dualne prirode i navodi vas na poštovanje mudrosti i inteligencije u drugima.

Diopsid je odličan kristal u isceljivanju trauma – delimično tako što podstiče pročišćujuće suze i plač, zbog čega se često naziva i kamenom plakanja. On jača intuiciju, vitalnost i životnu snagu. Podseća da zdravstveni problemi nastaju kada zanemarujemo i potiskujemo emocije. Omogućite mu da vam pomogne svojim energijama isceljivanja i ljubavi.
Pomaže da postanete svesni svoje ženske strane, što će olakšati lečenje agresivnosti, tvrdoglavosti, slabosti i psihičkog nesklada. Navodi nas da shvatimo svoje emocije besa i straha. Kod dece pomaže za dobijanje zdravih, jakih zuba.

Reguliše broj belih krvnih zrnaca te ublažava limfatičnu leukemiju, harmonizuje faktor zgrušavanja u krvi, pa se preporučuje hemofiličarima. Nezamenljiv je kod problema sa srcem i cirkulacijom krvi. Pomaže plućima i bubrezima, opušta mišiće.

Diopsid se prazni jednom mesečno pod mlazom mlake vode, a puni se jedan do dva sata na jutarnjem ili popodnevnom suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment