Epidot (unakit)

Epidot (unakit) je poludragi kamen partnerstva jer promoviše harmonične odnose u ljubavi i poslu, stimuliše percepciju i interakciju sa drugim ljudima, povećava društvenost. Povećava strpljenje, stimuliše nervni sistem, zaustavlja napade panike, podržava samoisceljivanje. Eliminiše sklonost kritikovanju i jednoumlju. Pojačava hrabrost i izdržljivost.

Boja mu varira u zavisnosti od količine gvožđa u njemu. Boja može biti dubokozelena, crvenkasta sa zelenim poljima, smeđa, skoro crna. Ima ga u Meksiku, Brazilu, SAD-u, Australiji, Kini i Mozambiku.

Predstavlja kamen uvećavanja i vizije. Ima tendenciju da uveća sve što dodirne, bilo da je to energija ili materjalni objekat. Čisti stare potisnute emocije jednom zauvek. Psihički deluje harmonizirajuće, ublažava probleme nastale pogrešnim odgojem u detinjstvu, olakšava društvenost. On pojačava emocionalni i spiritualni rast. Otvara put prema spiritualnom rastu. Osobe privučene epidotom osećaju snažnu težnju ka spritualnom buđenju. On briše prepreke između nas i psihičkih svetova. Pomaže nam da primimo znanje iz pouzdanih izvora i da ga iskoristimo. Uzemljuje nas i pojačava vibratornu snagu mikrokosmosa.

Kada se nalazi u okruženju, bilo kao veliki komad ili nekoliko kamenčića u posudi, ovaj kristal donosi smirenu, blagu energiju i može da poništi dejstvo elektromagnetnog zagađenja.

Epidot je dobar kamen za kardiovaskularne probleme, jer jača srce. Olakšava iskašljavanje i disanje, pomaže rad tiroidne žlezde, pospešuje varenje i omekšava kožu. Pomaže tokom rekonvalescencije i oporavka od ozbiljnijih bolesti. Utiče i na reproduktivni sistem, stimuliše stanje težine kada je to potrebno i potpomaže zdravu trudnoću i rast kožnog tkiva i kose. Dovodi u ravnotežu rad svih organa.

Epidot se prazni jednom mesečno pod mlazom mlake vode, puni se na suncu ili pored hematita.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment