Fluorit

Fluorit je poludragi kamen zaštite i stabilizacije koristan za uzemljenje i harmonizovanje spiritualnih energija. Pojačava intuitivne sposobnosti, veze izmedju ljudskog uma i univerzalne svesnosti. Ubrzava duhovno buđenje i povećava samopouzdanje. Ovaj kristal je zaštitnik, posebno na fizičkom nivou. Pomaže vam da razaznate kada unutar vas deluju spoljašnji uticaju, isključuje psihičku manipulaciju i neispravne mentalne uticaje.

Fluorit je sjajan providan, žuto zeleno ljubičasti kristal, često prugast u različitim prelivajućim nijansama. Zovu ga i kamen mudrosti, jer se koristi za bolju koncentraciju, učenje, olakšava strah od ispita. Pomaže vam da upijete nove informacije i podstiče brzo razmišljanje.

Nalazišta fluorita su u Engleskoj, Meksisku, Peruu, Brazilu, Kanadi, SAD-u i Kini.

Kada se koristi u lečenju, fluorit otklanja negativnu energiju i stres svih vrsta. Čisti, pročišćava, rasipa i reorganizuje sve što unutar tela nije u savršenom redu. To je kristal koji je najbolje koristiti da biste prevazišli bilo koji oblik dezorganizacije.

Fluorit deluje na mentalnom planu i pojačava ga. Nosiocu pomaže da uspostavi harmoniju između fizičkog nivoa, misli i osećanja. Povezan je sa napretkom na svim niovima, ugrađujući strukturu u svakodnevni život. Može da prevaziđe haos i da reorganizuje fizičko, emotivno i mentalno telo.

Pomaže kod glavobolja i migrene, kod astme i psorijaze. Štiti zube, kosti, moždane ćelije i krvne sudove od propadanja. Otklanja tremu, stres i negativnu energiju. Ublažava osteoporozu, artrozu, infekcije, grip i predstavlja izvrstan lek od senilnosti. Isceljuje kožu, otklanja nedostatke i bore. Štiti od štetnih elektromagnetnih zračenja i kancera.

Fluorit je potrebno češće čistiti zbog njegove izuzetne sposobnosti apsorpcije negativnih energija. Prazni se jednom nedeljno vodom, a puni se na suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment