Granat

Granat je jedan od najvažnijih lekovitih kristala, kristal koji puni energijom i regeneriše. Probudiće u vama ono što je dugo uspavano. Među njegovim najjačim isceljujućim sposobnostima je pročišćavanje telesnih energija. Koristi se za čišćenje od toksina unutar tela i duha. Ne samo da obnavlja i čisti već i dovodi purifikaciju na novi nivo tako što revitalizuje i obnavlja slomljeni ili oštećeni duh.

Nalazišta granata su u Indiji, južnoj Africi, Brazilu, Kanadi, Mađarskoj, Austriji i Češkoj.

Granat se koristi za isceljivanje i pročišćenje. Donosi strast i umetnost uživanja. Strast nije povezana samo sa ljubavnom strašću, već je simbol svih strasti koje poseduje data individua. Granat se povezuje sa željom za sprovođenje neke odluke. Terapija granatom može biti pomoć u povećavanju volje za prihvatanje i napredovanje u životu. Psihološki, granat izoštrava sagledavanje sebe samog i drugih ljudi. Razgrađuje ukorenjene modele ponašanja, koji vam više ne služe i prevazilazi otpor nesvesnih sabotaža, koje ste sami sebi napravili. Mentalno, pomaže da otpustite beskorisne ili stare neupotrebljive ideje. Emotivno, otklanja inibicije i tabue. Otvara srce i daje samopouzdanje.

Pored toga što je zaštitnički kamen koji predstavlja barijeru protiv negativnih energija drugih ljudi, granat je pre svega lekovit kristal za terapiju samoisceljivanja. Pojačava plodnost i potenciju, razvija strast i hedonizam. Popravlja kardiovaskularne smetnje, jača srce, reguliše ritam, normalizuje krvni pritisak. Jača aure, pojačava izdržljivost i telesnu snagu. Utiče na spremnost organizma u borbi protiv infekcije. Pomaže kod leukemije. Dobar je kao pomoć kod reume i artritisa jer jača kosti.

Granat se prazni pod tekućom vodom nekoliko puta u toku meseca, a puni se pored gorskog kristala.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment