Halkopirit

Halkopirit je očaravajući kristal. U njemu tinja dečija energija tako da budi u ljudima unutrašnje dete. To je dobro za osobe koje su zbog obaveza i problema zaboravile kako da se zabave u životu. Njegova energija smiruje decu i uopšte smanjuje uznemirenost. Preporučuje se da ga deca nose upravo zbog svojih svojstava. Ovaj kristal može vam pomoći da poboljšate emocionalno blagostanje i mentalno zdravlje.

Boja varira od zlatnožute, zelene, plave do ljubičaste.

Halkopirit se može pronaći u Francuskoj, Nemačkoj, Španiji i na Madagaskaru.

Halkopirit – kamen sreće i blagostanja, pogoduje trgovcima, pomaže nam uspostaviti komunikaciju i steći potrebne komunikacijske veštine. On se naziva i bakreni pirit, sadrži energiju pirita i bakra, stoga simbolizuje vatru i ljubav. Može se koristiti kada je potrebno prevladati pad dobre sreće. Mineral će pomoći u rešavanju problema, ojačati slabu energiju. Koristi se i kao sredstvo zaštite od zlih duhova. Ovaj kamen vodi svog vlasnika u pravom smeru. Ima pozitivno dejstvo na upalne procese u telu, poboljšava metabolizam, odnosno, može se nositi kod ljudi koji žele izgubiti težinu, aktivira probavni sistem. Oslobađa nas blokada i straha.

Dobar je za koncentraciju i za um. Vraća u kontakt sa korenima, za stvari koje su zaboravljene, a nisu trebale da budu. Na fizičkom nivou je dobar za krv, žuč, rad žlezda, probavu i disanje. Može se koristiti za lečenje respiratornog sistema, a efikasno može pomoći u smanjenju upala i groznice. Dobar je u borbi protiv zaraznih bolesti, kao i protiv upala pluća, grla, bronhija.

Halkopirit se prazni uz pomoć hematita, a puni se na suncu ili pored gorskog kristala.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment