Haulit

Haulit je izuzetno umirujući kamen, kamen sećanja, znanja i napredovanja. On oblikuje ambicije, duhovne i materjalne i pomaže vam da ih ostvarite. Ohrabruje rezonovanje, opažanje, strpljenje i takt. Popravlja karakter. Ovaj beli mineral ohrabruje smirenu svesnost, strpljenje, mudru akciju i pozitivno emocionalno izražavanje. Smiruje temperamentne osobe. Obeshrabruje nadmeno i prekomerno hrabro ponašanje, a ohrabruje suptilnost i takt.

Nalazišta su u Indiji, na Madagaskaru, u Kanadi, SAD- u, Meksiku, južnoj Africi i Kini.

Haulit je divan kamen koji otvara um i priprema ga za duhovni rad i primanje iz viših nivoa duhovnosti i spiritualnosti. Položen na šestu, čeonu čakru otvara sećanja iz duhovnih sfera i prošlih života.

Psihološki, haulit podučava strpljenju i pomaže da eliminišete bes – kako prema sebi, tako i tudji bes usmeren ka vama. Pomaže da se prevazidju sklonost kritikovanja i sebičnost, jačajući pozitivne osobine karaktera. Pojačava kreativnost. Smiruje um i odličan je za spavanje i meditaciju. Dozvoljava da se odvija smirena i razumna komunikacija. Jača pamćenje i stimuliše žeđ za znanjem. Haulit može da smiri uzburkane emocije. Oslobađa spone koje vezuju stare emocije za sadašnje okidače. Naročito je pogodan kod odvikavanja od pušenja.

Haulit pomaže kod nesanice, balansira nivo kalcijuma u telu, pomaže u tretmanu zuba, noktiju, koštane strukture i mekom tkivu. Odvodi višak vode iz tela. Normalizuje želudačnu kiselinu. Poboljšava kvalitet kože, čini je jedrom, elastičnom i hidratizovanom.

Pogodno je staviti ga ispod jastuka zbog nesanice. Nosi se u džepu da upije kako sopstveni tako i tuđ bes.

Haulit se prazni pod tekućom vodom, a puni se uz gorski kristal. Ne izlaže se suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment