Heliotrop

Heliotrop (krvavi kamen) je kristal koji ima tihu lepotu i snagu. Odličan je prečišćivač krvi i moćan iscelitelj koji ima mistična i magijska svojstva. On je kamen zaštite i uzemljujući kristal.

Krvavi kamen je bogato duboko zelene boje. To je zeleni jaspis sa crvenim inkluzijama. Mat crvene inkluzije potiču od oksida gvožđa ili crvenog jaspisa. Ponekad se javlja i u žutoj boji.

Najviše ga ima u Indiji, ali i u Brazilu, Kini, Australiji, SAD-u, Češkoj i Rusiji.

Stimuliše sanjanje i moćan je revitalizator. Heliotrop je kamen hrabrosti, otklanja konfuziju i poboljšava proces donošenja odluka. Uči kako da se izbegnu opasne situacije strateškim povlačenjem i fleksibilnošću. U spiritualnom smislu veruje se da otklanja prepreke koje stoje na putu čoveka i da obnavlja ljubav, integritet i odnose sa drugim ljudima. To je kamen sadašnjeg trenutka i fokusira se na nemerljive snage i darove koje donose boravak u sadašnjem trenutku. Emotivno, pomaže u uzemljenju srčane energije. Smanjuje razdražljivost, agresivnost i netrpeljivost, iritiranost i nestrpljenje, stvara harmoniju i ravnotežu, promoviše poštovanje. Duhovno, pomaže u uvođenju duhovnosti u svakodnevni život.

Heliotrop stimuliše imunitet protiv akutnih bolesti, stimuliše protok limfe i metaboličke procese, revitalizuje i puni energijom kada su um i telo iscrpljeni. Koristan je u slučajevima leukemije, pošto je dobar za krv, stabilizuje krvotok i popravlja cirkulaciju. Pomaže organima bogatim krvlju, reguliše i podstiče koagulaciju krvi. Smanjuje stvaranje gnoja i preterano stvaranje kiselosti. Idealan je za lečenje anemije i otklanjanje toksina. Čuva srce, leči ga od slabosti, olakšava disanje.

Heliotrop se posle upotrebe prazni pod mlazom vode, a puni se na suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment