Hematit

Hematit, gvozdeni kamen srebrnog sjaja je kristal isceljenja, uzemljenja, meditacije, proricanja i zaštite. Dovodi u harmoniju um, telo i duh.

Nalazišta hematita su u Brazilu, SAD-u, Kanadi, Australiji, Rusiji, Švedskoj, Norveškoj, Nemačkoj, Švajcarskoj i Italiji.

Hematit je čudan kamen, težak i čvrst. Pomaže meditaciju tako što stvara reflektivni štit oko nosioca, omogućavajući da se negativnosti odbijaju i vraćaju izvoru.

On donosi mentalnu organizaciju, deluje umirujuće i predstavlja kamen muške ljubavi koji pomaže u stvaranju odnosa ljubavi, ravnoteže i mira. On uravnotežuje meridijane. Doprinosi mentalnoj čistoći, fotografskoj memoriji i smirenom razumu. Usmerava pažnju na strasti koje upravljaju životom. Utiče na svaki oblik preteranog zadovoljavanja. Pomaže vam da se pomirite sa greškama i da ih radije prihvatite kao iskustva iz kojih ste nešto naučili.

Ovaj kamen utiče na rad nervnog sistema, tako što smanjuje nervnu napetost i nervozu. Poboljšava pamćenje i daje originalno razmišljanje. Hematit oslobadja prostor i drugo kamenje od magnetskih blokada i loših uticaja, a korisnike čuva od bolesti krvotoka i limfnog sistema. Obnavlja krvne ćelije i poboljšava cirkulaciju. Zaustavlja krvarenja, oživljava krvotok i ćelije organa i poboljšava apsorpciju gvožđa u organizmu čime utiče na obnavljanje i stvaranje crvenih krvnih zrnaca, eritrocita i povećava stvaranje hemogoblina u organizmu. Snižava telesnu temperaturu i odličan je za zarastanje rana i kostiju.

Hematit ima sposobnost da povećava arterijski krvni pritisak i koristi se u terapiji hipotenzije, niskog krvnog pritiska. Zato se ne preporučuje osobama koje pate od hipertenzije, visokog krvnog pritiska.

Hematit ne sme doći u dodir sa vodom. On se čisti i ujedno puni pored gorskog kristala. On sam čisti mnoge kristale.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment