Hemimorfit (kalamin)

Hemimorfit je predivan kristal koji ima za cilj transformaciju, razumevanje i saosećanje. Ovaj kristal će vam osigurati da vaše svetlosne energije cirkulišu u vama. Njegova energija dovešće vas do otvaranja sopstvene svesti kako bi ste mogli da komunicirate sa energijama iz viših sfera. On vas podržava u vraćanju punog zdravlja na svim nivoima.

Hemimorfit je vrlo redak mineral, obično plave boje (poput morske vode). Ovaj kristal se pojavljuje i u rasponu od bezbojne do bele, žute, sive, ljubičaste, zelene i smeđe boje.

Nalazi se u samo nekoliko regiona na Zemlji. Ima ga u Sardiniji, Meksiku, SAD-u, Alžiru, Austriji i Velikoj Britaniji.

To je kristal koji pomaže u uklanjanju osećaja straha, sumnje, anksioznosti i brige iz nasih zivota. Ovaj kristal podržava uklanjanje svih onih stvari zbog kojih imate problematičan život. Aktivira samoizlečenje i otključava više stanje svesti. Zbog toga ćete imati koristi od lakše komunikacije vaših misli i boljeg izražavanja emocija. Izvanredan izvor energije i entuzijazma je upravo ovaj kristal. Za one kojima je potrebna dodatna koncentracija za obavljanje svakodnevnih zadataka, hemimorfit bi trebao biti najinspirativniji izbor.

Iz emotivne perspektive, preporučuje se za emocionalno isceljenje zbog činjenice da podstiče odustajanje od štetnih emocija.

Po svojim lekovitim svojstvima ima snažno hormonsko uravnoteženje na telo. Ublažava i fizičke bolove kod raznih bolesti, ali i čireve. Takođe, doprinosi jačanju imunološkog sistema preporučujući se kao dodatak za poremećaje krvi. Zbog svojih električnih svojstava, preporučuje se za zdravlje mozga. To može biti korisno u oporavku pacijenta koji su pretrpeli moždani udar ili onima koji su imali periode u komi. Ovaj kristal se preporučujei ljudima koji su na dijeti, zbog činjenice da je oslonac organizmu tokom takvih perioda. Pomaže i u slučajevima genitalnog herpesa, bradavica, ulcerativnih stanja, opekotina i nemirnih nogu. Izvrstan je kamen za simptome PMS-a i za glavobolje koje su povezane sa hormonima.

Da biste održali svoje hemimorfitno kamenje, samo ih operite u čistoj vodi.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment