Hrizopras

Hrizopras je poludragi kamen koji budi milost i saučešće, donosi sreću, ravnotežu i ljubav prema istini. Dovodi univerzalnu energiju u fizičko telo i isceljuje unutrašnje dete.

Najbolji primerci hrizoprasa potiču iz zapadne Australije, Nemačke, Poljske, Rusije, Arizone, Kalifornije i Brazila.

Ono što čini hrizopras posebnim je njegova boja. Kao kamen proleća, on predstavlja promenu srca ili novu mogućnost za vas u situaciji kada sve izgleda beznadežno. Hrizopras pojačava seksualnu moć, pomaže u izražavanju sebe i daje hrabrost. Ovaj kristal pomaže da se postigne stanje neprosuđivanja, čini da volimo sebe, iscelimo svoje srce i oprostimo i da mudro koristimo svoje sposobnosti. Ovo je umirujući i neegoističan kristal koji stvara otvorenost za nose situacije. Mentalno, stimuliše tečan govor i mentalnu spretnost. Sprečava vas da govorite nepromišljeno iz besa. Otklanja teške i hronične vizije, sprečava noćne more, posebno kod dece. Emotivno, donosi osećaj sigurnosti i poverenja. Koristan je u lečenju uzajamne zavisnosti, podržava nezavisnost, a opet podstiče obavezu.

Hrizopras je kamen ravnoteže i balansira Jin i Jang i omogućava duboku meditaciju. Može zalečiti slomljeno srce i ukloniti osećaj manje vrednosti ili kompleks nadmoći. Ovaj lekoviti kamen pomaže u problemima s vidom i očima, imunitetom, problemima sa plodnošću, artritis, duševne bolesti, olakšava groznice i preveliku telesnu temperaturu. Može pomoći i kod polnih bolesti. Hrizopras je primarno povezan sa srčanom čakrom, koju aktivira, otvara i energizuje, ali stavlja u red i ostale čakre.

Ovaj kristal snižava krvni prititsak i stimuliše tečan govor.

Hrizopras je poželjno uvek pre korišćenja isprazniti pod mlazom mlake vode . Puni se u posudi sa gorskim kristalom. Povremeno može da se puni na suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment