Iolit

Iolit je kristal vizija. Stimuliše povezivanje sa izvornim znanjem. Koristili su ga šamani u šamanskim ceremonijama. Druga imena po kojima je poznat su dihroit i kordijerit. Čisti forme misli, otvarajući intuiciju.

Glavna nalazišta iolita su Šri Lanka, Indija, Madagaskar, Brazil i Burma.

Iolit ima očaravajuću boju, zrači privlačnom ljubičasto plavom bojom, a javlja se i u nekoliko različitih nijansi poput žućkasto-sive, plave i ljubičaste.

Pomaže u razumevanju i oslobađanju uzroka zavisnosti. Oslobađa nas i pomaže nam iskazati svoje pravo ja, bez uticaja i očekivanja ljudi oko nas. U emotivnim vezama, iolit svojom frekvencijom deluje na rešavanje nesuglasica u vezi. Pošto podstiče preuzimanje odgovornosti na sebe, može nam pomoći prevladati međusobnu zavisnost u partnerstvu. Kordiejrit vam omogućava da sagledate rešenja naizgled nepremostivih emocionalnih problema. To vam može dati nadu u teškim okolnostima i pomoći u sagledavanju načina na koji je najbolje postupiti. Iolit podstiče pozitivan, smiren i jasan um usred nedaća. Može pomoći u postizanju emocionalne distance i jasnijoj perspektivi na životne situacije.

Iolit je koristan i za poboljšanje vida. Takođe pomaže ako ste na pogrešnom putu. Koristite ga kada pokušavate da pronađete svoj put. Iolit odbija elektromagnetne talase sa mobilnog telefona, televizora i računara. Ako svakodnevno radite sa ovim predmetima, neprestano držite ovaj kristal u svojoj blizini. Stimuliše memoriju i pomaže kod lošeg sna.

Iolit fizički deluje tako da stvara jaku konstituciju. Smanjuje naslage sala u telu. Ublažava delovanje alkohola, podstiče detoksikaciju i regeneraciju jetre, pomaže kod problema sa sinusima i respiratornim traktom, ublažava migrenske glavobolje, groznicu i deluje antibakterijski. Leči bolesti želuca i creva, pomaže kod povraćanja, žgaravice. Ublažava strahove i depresije, smiruje živce. Pomaže ispravnom i uravnoteženom radu hipofize.

Pražnjenje iolita je pod mlazom vode, a punjenje je pored gorskog kristala 1h ili na blagom suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment