Kalcit

Kalcit je kamen duhovnosti i sjajan pojačivač i prečišćivač energije. On povezuje osećanja sa intelektom i pobeđuje lenjost doprinoseći aktiviranju na svim nivoima. Smiruje um i poboljšava memoriju i ubrzava rast i razvoj dece. Budi proročke sposobnosti, donosi telesna iskustva, unosi radost, srdačnost i ljubav u naše živote.

Kalcita ima od narandžaste do žute i zlatnožute boje, zelene boje poput jabuke, ljubičaste, crvene, ružičaste, plave, dimnosive, smeđe, crne i bezbojne.

Nalazišta kalcita su u Meksiku, Indiji, Italiji, Turskoj, Brazilu, Peruu, SAD-u.

Psihološki, kalcit povezuje osećanja sa intelektom, stvarajući emotivnu inteligenciju. Ovaj poludragi kamen ima pozitivan uticaj posebno tamo gde je neko izgubio nadu i motivaciju. Pobeđuje lenjost doprinoseći aktiviranju na svim nivoima. Mentalno, smiruje um, uči razboritosti i analizi, stimuliše uvide i poboljšava memoriju. Olakšava prepoznavanje koja je informacija važna, a onda i njeno zadržavanje. Kalcit daje sposobnost da se ideje sprovedu u delo. Izuzetno je koristan za učenje. Razlaže emotivni stres i zamenjuje ga smirenošću. Pojačava poverenje u samog sebe i sposobnost da se prevaziđu prepreke.

Kalcit čisti organe eliminacije. Potpomaže apsorpciju kalcijuma u kostima, ali i razlaže kalcifikacije, jačajući skelet i zglobove. Deluje na kosti, zube, kičmu. Pomaže kod zubobolje. Izuzetan je za probleme sa kožom i crevima. Stimuliše koagulaciju krvi i zaceljivanje tkiva. Jača imuni sistem i potpomaže rast kod male dece. Deluje brzo kao eliksir i može da se nanosi na kožu, čireve, bradavice i zagnojene rane. Na suptilnom nivou, kalcit čisti i puni energijom čakre.

Kalcit se prazni jednom mesečno pod tekućom vodom, puni se pored gorskog kristala.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment