Karneol

Karneol je kristal koji pojačava energije, unosi psihičku vitalnost i radost. Štiti od loših vibracija i pomaže u razumevanju unutrašnjeg bića i pojačava koncentraciju, uvećava samopoštovanje i pomaže u karijeri. Ovaj poludragi kamen je odličan za postizanje mira i harmonije i za oslobađanje od depresije. Drevni Egipćani su nosili karneol da bi smirili bes, utišali ljubomoru, zavist i mržnju. Karneol mineral savladava i tremu prilikom javnih nastupa.

Nalazišta karneola su u Peruu, Brazilu, Urugvaju, Indiji i Australiji.

Karneol stimuliše kreativnost, a njegov uzemljujući karakter donosi osećanje kontrole u životu. Psihološki, ovaj mineral dovodi do prihvatanja životnog ciklusa i otklanja strah od smrti. Daje hrabrost, podstiče pozitivne izbore u životu, odstranjuje apatiju i motiviše na uspeh u poslu i u drugim stvarima. Karneol je koristan za prevazilaženje bilo koje vrste zlostavljanja. Pomaže vam da verujete sebi i svojim procenama. Dolazi do srži onoga što vas pokreće, prevazilazi negativno uslovljavanje i potpomaže postojanost. Mentalno, poboljšava analitičke sposobnosti i pročišćava percepciju. Emotivno, ovaj kristal je moćna zaštita protiv zavisti, besa, ozlojeđenosti- vaše ili drugih ljudi. Smiruje bes i zatire emotivnu negativnost, zamenjujući je ljubavlju života.

Karneol stimuliše i metabolizam, omogućava dobru probavu i smanjuje bolove u donjem abdomenu. Leči frigidnost i impotenciju. Posebno je dobar za žene u trudnoći. Pomaže formiranje novih krvnih ćelija, pročišćava krv- dajući više fizičke energije. Snižava šećer u krvi, regeneriše krvna zrnca, poboljšava cirkulaciju krvi i perifernu cirkulaciju i zaustavlja krvarenja. Delotvoran je pri lečenju otvorenih rana, reumatizma, kamena u bubregu i ostalih problema sa bubrezima, leči bolesti jetre, prostate i mokraćnih kanala. Reguliše krvni pritisak.

Karneol se čisti jednom mesečno pod toplom tekućom vodom. Puni se na jutarnjem suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment