Kijanit (disten)

Kijanit (disten) mineral stimuliše nadčulne sposobnosti i intuiciju. Pomaže duhovnoj energiji da se manifestuje u mislima. On podstiče isceliteljske snove. Stimuliše viši um, uklanja i razgrađuje strahove i blokade. Otvara grlenu čakru. Podržava zdrave rezone i komunikaciju , uravnotežuje prošlost. Kijanit otklanja stres i bes i pomaže psihi da se otvori prema duhovnim vrednostima istine. Odličan je za usklađivanje i meditaciju. Umirujući je, snažan predajnik i pojačivač energija visoke frekvencije, stimuliše nadčulne sposobnosti i intuiciju.

Boja kijanita može biti od svetloplave, plave, zelene, žute, sive, crne, ružičaste. Sedefastog je sjaja.

Nalazišta kijanita su u Brazilu, Indiji, Australiji, Keniji i Italiji.

Psihološki, kijanit podstiče govorenje sopstvene istine, presecajući strahove i blokade. Prodire kroz neznanje i otvara ka duhovnoj i psihološkoj istini. Pobeđuje konfuziju i razgrađuje blokade, iluzije, bes, frustraciju i stres. Povećava kapacitet logičke i linearne misli, stimuliše viši um, povezuje sa nivoom uzroka.

Kijanit (disten) mineral je karakterističan lekoviti kamen za grlo, glas i govor, jer jača centar za govor i motorički nervni sistem. S obzirom da daje jasan izgovor, pogodan je govornicima, glumcima, učiteljima. Deci pomaže pri jasnom učenju jezika i ublažava mucanje. Pomaže i bolesnicima sa moždanim oštećenjima i kod groznice, raka grla, štiti glasne žice, otklanja promuklost. Leči anginu, šarlah, čuva od moždanih oštećenja nastalih infekcijama ili nedostatkom kiseonika. Povoljno deluje na sve disajne puteve i leči mišiće. Važan je kristal za mongoloidne osobe.

Ne upija i ne zadržava u sebi negativnost i jedan je od retkih kojima nije potrebno čišćenje. Jednom mesečno se puni osam sati u društvu gorskih kristala. Eliksir od kijanita je vrlo delotvoran.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment