Lapis lazuli

Lapis lazuli je kamen prijateljstva, istine i simbol čednosti. Mineral lapis lazuli blokira loše stvari koje se nameću i dovodi pomoć anđela. U starim kulturama je poštovan kao sveti kamen bogova ili muški kamen, jer podstiče hrabrost, samouvažavanje i višu volju. Simboliše beskonačnost vasione, apsolutnu svetlost, snagu i sjaj uma – misli. Učvršćuje visoki idealizam univerzalnog znanja i ljubavi. Smiruje, donosi mentalnu jasnoću i emocionalno isceljenje, povećava moć prosuđivanja, donosi mudrost i zaštitu u svakom pogledu, pa i od urokljivih očiju.

Nalazišta ovog poludragog kamena su u Avganistanu, Čileu, Rusiji, Egiptu i SAD-u.

Lapis lazuli ojačava veze u ljubavi i u prijateljstvu i potpomaže izražavanje osećanja i emocija. Razgrađuje mučeništvo, okrutnost i patnju. Ovaj kristal dovodi u harmoniju na fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou. Nedostatak ravnoteže između ovih nivoa može da rezultira depresijom, nezdravošću i osećajem nedostatka svrhe. U ravnoteži, harmonija donosi duboku unutrašnju samospoznaju. Podstiče preuzimanje kontrole nad životom. Otkriva unutrašnju istinu, podstiče samosvesnost i dozvoljava izražavanje svog stava bez uzdržavanja ili kompromisa.

Deluje isceljujuće na telo i psihu, opušta i smiruje sve napetosti, bolove (posebno u slučaju migrenskih glavobolja) i grčeve, snižava pritisak. Doprinosi prevazilaženju depresije, pomaže disajnom i nervnom sistemu i grlu, larinksu i tiroidnoj žlezdi, čisti organe, kičmenu moždinu, timus i imuni sistem. Štiti nas od negativne energije koja deluje od spolja, bilo da su zračenja iz svemira, tehničkih uređaja, iz zemlje ili nama upućene negativne misli i osećanja. Štiti kožu od bolesti i boranja, ublažava opekotine izazvane suncem.

Lapis lazuli se prazni jednom mesečno u posudi sa hematitom. Puni se sa hematitom i gorskim kristalom.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment