Larimar

Larimar je kristal koji donosi istinu i ima posebnu misiju za harmonizaciju uma i srca. On nam pomaže da stvari sagledamo iz različitih uglova i služi kao katalizator u potrazi za večnom istinom i smislom života. Ovaj poludragi kamen nam otvara nove dimenzije, isijava ljubav i mir i podstiče smirenost.

Larimar je u ezoterijskim krugovima poznat kao Atlantis kamen, jako je redak i nalazišta su gotovo iscrpljena. Ima ga samo u Dominikanskoj Republici, na Karibima.

Larimar je veoma redak kristal predivne nebesko plave boje. Psihološki, larimar otklanja samonametnute blokade i prepreke. Razgrađuje samosabotirajuće ponašanje i pomaže pri preuzimanju kontrole nad životom. Posebno je koristan za olakšavanje krivice i otklanjanja strahova. Kada se prolazi kroz period stresa i neizbežnih promena, omogućava smireno suočavanje sa izazovima. Mentalno, donosi smirenost, jasnoću i konstruktivnu misao. Emotivno, donosi ravnotežu. On je vrsta protivotrova emotivnim ekstremima i utiče na bipolarne poremećaje. Isceljuje traume srca i ponovo povezuje sa prirodnom razdraganošću i radosnom energijom nalik dečijoj.

Poludragi kamen larimar je izuzetno lekovit kamen. Jača kosti i veoma je važan za decu u rastu. Pomaže kod upale zglobova, sprečava zakrčenje krvnih sudova, ublažava napetost mišića i leči išijas. Oslobađa blokade u prsima, vratu i glavi. Povećava govorne i komunikacijske veštine, podržava proces ozdravljenja (timus) i povećava mogućnost štitne žlezde. On je lekovit kamen, smanjuje stres i probleme sa grlom. Stimuliše srce, produbljuje mudrost, jača samopouzdanje. Čuva od negativnih uticaja, lažnih prijatelja i nevere. Predstavlja mir i jasnoću, isceljenje i ljubav.

Larimar se čisti jednom mesečno pod tekućom mlakom vodom. Puni se jedan sat na ranom jutarnjem ili kasnom popodnevnom suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment