Lepidolit

Lepidolit je kamen koji vodi u budućnost i jedan je od najboljih ljubavnih kristala. Pomaže da prihvatimo sebe i druge i nesebično volimo. Privlači sreću i odbija negativnosti. Ako se koristi sa roze kvarcom, postaje kamen obnove ljubavi. On je kamen mira koji uvodi u stanje duboke relaksacije.

Nalazišta lepidolita su u Koloradu, u SAD-u, Brazilu i na Madagaskaru.

Lepidolit zaustavlja opsesivne misli, smanjuje potištenost i prevazilazi nesanicu. Ovaj mineral sadrži litijum koji je koristan kod stabilisanja promena raspoloženja i kod bipolarnih poremećaja. Ekstremno je koristan za smanjivanje stresa i depresije. Odličan je za prevazilaženje bilo kog oblika emotivne ili mentalne zavisnosti, podržava oslobađanje od zavisnosti i svih uzroka nezadovoljstva, uključujući i anoreksiju. Podstiče bivstvovanje u sopstvenom prostoru, oslobađanje od tuđih uticaja. To je umirujući kamen koji donosi duboko emotivno isceljenje.

Kao kamen promene, otpušta i preuređuje stare psihološke modele i modele ponašanja, donoseći promenu. Lepidolit podržava nezavisnost i postizanje ciljeva bez ičije pomoći. Mentalno, stimuliše intelekt i analitičke kvalitete. Svojom snagom objektivnosti i koncentracije, ublažava donošenje odluka. Usmerava na ono što je važno.

Lepidolit locira mesto nezdravosti. Kada se položi na telo iznad obolelog mesta, on blago vibrira. Smiruje alergije i pomaže kod iscrpljenosti. Umiruje i jača nervni sistem, smiruje alergije. Pomaže kod neuralgije i problema u zglobovima, kod iscrpljenosti, epilepsije i Alchajmerove bolesti. Pojačava cirkulaciju krvi i jača srčani mišić. Detoksifikuje kožu i vezivno tkivo. Lepidolit je odličan za menopauzu, posebno u obliku eliksira.

Lepidolit se čisti u blago slanoj vodi, svakih deset dana. Puni se deset minuta na suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment