Malahit

Malahit je kristal preobražaja i promene. Podučava o preuzimanju odgovornosti za svoje misli, reči i dela. Zbog izuzetne lepote zovu ga i \”paunov kamen\”. Nosiocu donosi sreću i sklad u ljubavnom odnosu. Veoma je osetljiv na vodu, kiseline i toplotu. Ovo je izuzetno snažan kamen, ali zahteva da se sa njim postupa pažljivo.

Malahit ima izražajnu zelenu boju koja varira koncentrično u svetlije i tamnije duboke zelene pruge. Neprovidan je, svilenkastog sjaja.

Nalazišta malahita su na Uralu, u Kongu, Angoli, Zambiji, Namibiji, Meksiku, Engleskoj, SAD-u, Australiji i Izraelu.

Ovaj mineral upija radijaciju, štiti od svih vrsta zračenja i elektromagnetnog smoga. Na srcu donosi ravnotežu i harmoniju. Otvara srce bezuslovnoj ljubavi. Ublažava stidljivost, podržava prijateljstvo. Malahit seže do korena problema, pojačavajući intuiciju i uvid. Pomaže da se ublaže mentalni poremećaji, uključujući psihijatrijske bolesti, suprotstavlja se disleksiji. Malahit je kamen preobraženja, jer nemilosrdno ukazuje na ono što vas blokira. Izvlači najdublja osećanja i psihosomatske uzroke, raskida neželjene veze i izlizane modele.

On je kamen izuzetne moći, jer pomaže u odstranjivanju toksina iz jetre, smanjuje stvaranje kiselina u tkivu i ubrzava metabolizam, pomaže prilikom skidanja suvišnih kilograma. Štiti srce kod slabe prokrvljenosti, visokog pritiska i oboljenja arterija. Veoma je dobar protiv astme, artritisa, reume, bolova u kičmi, natečenih zglobova, slomljenih kostiju i pokidanih mišića. Malahit može da izazove blago lupanje srca i tada ga trebamo odmah zameniti roze kvarcom ili rodonitom.

Malahit voda, sapun i vrućina uništavaju. Ako se zamuti ili potamni od silne negativne energije koju je izvukao, treba ga odmah očistiti u posudi sa hematitom. Puni se u posudi sa gorskim kristalom.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment