Mesečev kamen

Mesečev kamen je kamen novih početaka, kamen koji izuzetno podstiče žensku energiju i intuiciju, budi senzitivnost i jasnovidost. Donosi sreću i emocionalnu ravnotežu, pojačava psihičke sposobnosti i podržava mladalački izgled. On ima i sposobnost da smiruje i ublažava emocije. Dovodi emocije pod kontrolu volje, umesto njhovog potiskivanja ili manifestacije. Nežno ih neutralizuje.

Nalazišta mesečevog kamena su u Šri Lanki, Indiji, na Madagaskaru, u Australiji, SAD-u i Brazilu.

Mesečev kamen dovodi u ravnotežu srce i um, a da se pri tom ne izgubi nežnost. Može da izazove i lucidne snove, naročito za vreme punog meseca.

Snažan je kristal za žene zato što usklađuje hormonalni sistem, hipofizu i metabolizam, olakšava menstrualne bolove, pomaže začeće, olakšava tegobe u klimaksu. Ovaj kristal je ispunjen pasivnom ženskom energijom i zato stišava prenagljene reakcije. Okreće nas prema iracionalnosti, povećava i emotivnu inteligenciju i otklanja strah od budućnosti.

Pošto nega, brižljivost, nesebičnost nisu samo atributi žena, mesečev kamen je i muški kamen. On može da otključa sva osećanja u ljudskom biću. Dovodi u ravnotežu mušku i žensku energiju i pomaže muškarcima koji pokušavaju da dopru do ženske strane svoje ličnosti.

Umiruje hiperaktivnu decu, čisti krv, reguliše šećer u krvi, podstiče proizvodnju insulina. Ublažava degenerativna stanja kože, kose, očiju, jetre i pankreasa. Dobar je i u slučajevima šoka. Mesečev kamen pomaže digestivnom i reproduktivnom sistemu, asimiluje hranljive materije, eliminiše toksine i zadržavanje tečnosti. Odličan je za PMS, začeće, trudnoću, porođaj i dojenje.

Mesečev kamen se prazni posle svake upotrebe pod mlazom mlake vode. Nakit se prazni jednom mesečno, u posudi sa hematitom, preko noći. Puni se noću izložen nežnom sjaju mesečevih zraka.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment