Mookait

Mookait je australijski jaspis koji nas povezuje sa sopstvenom mudrošću i sa svetom snova. On je kamen koji neguje i daje podršku za vreme stresnih perioda, jer donosi mir i osećanje celovitosti. Donosi ravnotežu i želju za novim iskustvima. To je vrsta jaspisa, snažan energetski iscelitelj koji oslobađa od nesigurnosti, nepokretnosti, bezrazložnih strahova ili nervoze.

Ohrabruje različitost, svestranost i pomaže pri prihvatanju promena i otkrivanju svih mogućnosti u jednoj situaciji, pri tom nudeći široki izbor. On pruža korisnu ravnotežu između unutrašnjih i spoljašnjih iskustava, jer ukazuje na sve mogućnosti i pomaže da izaberete pravu.

Posebno je dobar kao emocionalni zaštitnik i povezan je sa nižim energetskim centrima. Veruje se da je to odličan kamen za one koji rade sa decom ili životinjama.

Mookait može biti od svetložute do tamnolila, drap i crvenkaste boje, ali uglavnom u pastelnim tonovima voštanog sjaja i vrlo zanimljivih šara.

Ovaj mineral se nalazi samo u Australiji.

Mookait podstiče prilagodljivost, smirenost, stimuliše nova iskustva, ali i stabilizuje i pojačava imuni sistem, pročišćava krv, isceljuje rane i pomaže pri varenju. Ovaj kristal pomaže i kod raznih ekcema, kožnih bolesti, prehlade, živaca. Izuzetan je kod kašlja, mucanja, ali i problema sa grlom i prekomernog znojenja.

Mookait se čisti pod mlazom mlake vode, puni se u čaši vode, preko noći. Ne izlaže se suncu, alu ne prija mu ni visoka temperatura.

Treba ga prazniti redovno nakon nošenja, a jednom nedeljno staviti preko noći sa gorskim kristalom radi punjenja. Znatno jače se puni ako se izloži suncu na 2-3 sata u čaši vode zajedno sa crvenim jaspisom, ametistom i gorskim kristalom.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment