Morganit

Morganit je poznat i kao andjeoski kristal, ali i kao kamen srca. Ovaj kristal može da donese novu ljubav, ponovo probudi i osveži staru ljubav. Donosi razumevanje za probleme drugih, samokontrolu i strpljenje. Uravnotežuje emocije i olakšava bol od razdvajanja. Smatra se da je jedan od kristala sa najvišim stepenom vibracije. Inače, pripada porodici berila.

Morganit je staklastog sjaja, ali redak i skup. Nalazišta su na Madagaskaru, u Brazilu, SAD-u, Avganistanu i Pakistanu.

Zajedno sa smaragdom i akvamarinom, morganit je sigurno najpoznatiji dragulj iz porodice berila. Žene vole morganit zbog njegovih ružučastih tonova koji isijavaju šarm i nežnost.

On donosi osećaj dubokog mira i radosti za nas same , ali i za okolinu. Omogućava lako i nežno oslobađanje emocija i sagledavanje potisnutih emocija. Čisti osećanja, ali i dušu. Potiče društvenost, ali i dobar kontakt sa okolinom. Morganit nam pomaže savladati mračne strane našeg društvenog života. Otvara nas iznutra i zbog toga postajemo svesni onih osećaja koje smo potisnuli ili odbili. Upravo zbog toga menjaju nam se merila vrednosti. Pomaže da se strah i nepoverenje preokrene u mir i poverenje. Jača prijateljstvo i partnerstvo. Jača našu vezu sa prirodom.

Morganit je veoma lekovit kamen. Koristi se za isceljivanje od tuberkuloze, srčanih problema, problema sa disanjem, problema sa grlom i slabom bešikom. Pomaže nagnječenim, naprslim mišićima i kod ligamenata i išijasa. Karakteristična svojstva ima na centar za spavanja u mozgu. Reguliše uspavljivanje i buđenje, leči smetnje u spavanju, ali je dobar i za šizofreniju i depresiju.

Prazni se jednom mesečno pod mlazom mlake vode. Puni se preko noći sa gorskim kristalima. Ne iznosi se na sunce.

Comments

1 Comment Add comment
  1. Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

Leave a comment