Oniks

Oniks je poludragi kamen koji oslobađa od tuge, donosi dobru sreću i prepoznavanje lične snage. Simbolizuje iskrenost, oštroumnost, duhovnu snagu i sprečava odliv energije. Boje oniksa se kreću od bele do skoro svih drugih boja. Najpoznatiji je oniks crne boje. On ima sposobnost da otkloni ili ublaži strahove i brige i da pomogne u kontroli jakih preplavljujućih emocija. Prenosi neprocenjiv dar mudrog odlučivanja.

Nalazišta ovog kristala su u Brazilu, Meksiku, SAD-u, južnoj Africi, na Madagaskaru i u Indiji.

Oniks je služio kao kristal od kojeg su se vekovima izrađivale brojanice. Psihički uspostavlja harmoniju između fizičkog i duhovnog tela. On ima sposobnost da otkloni ili ublaži strahove i brige. Pomaže da se zadrži pozitivan pogled na život i okolinu. Poboljšava koncentraciju i predanost, ali i smiruje tenziju naročito u bračnom životu i hladi ljubavne strasti. To je uzemljujući kristal koji je koristan za kontrolu i eliminaciju viška energije. Veruje se da on ima toliko naglašeno i efikasno delovanje na osobu koja ga koristi, da osobe koje su ispunjene negativnom energijom ili koje su zlonamerne, ne mogu da izdrže puno vremena sa osobom koja ga poseduje. On jača intuiciju i ubrzava vaš dolazak do istine.

Pomaže u isceljivanju rana, pomaže prilikom porođaja, povećava opštu izdržljivost i samokontrolu. Veoma je koristan i za tretiranje glaukoma, epilepsije, problema sa ušima, srcem, čirevima i oštećenim ćelijama. Zagreva telo i poboljšava perifernu cirkulaciju. Deluje pozitivno na strukturne sisteme kostiju i zuba, koštane srži, mekih tkiva, kože, noktiju i kose.

Oniks se prazni pod tekućom mlakom vodom, svakih deset dana. Puni se u posudi sa gorskim kristalom. Crni oniks, preko noći u saksiji sa cvećem, postaje još jači.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment