Opal

Opal je izuzetno nežan poludragi kamen finih vibracija. Pojačava nadčulne vizije i kosmičku svest, inspiraciju i kreativnost. Povećava memoriju i donosi lepe, ali i sretne snove. Opal predstavlja kamen zaštite, vernosti i odanosti. Veliki je zaštitnik, jača volju za životom, olakšava proces promene, podmladjuje i prečišcava. Donosi lakoću i spontanost, jača duhovnost. Pomaže nam u traganju za pravom ljubavi.

Nalazišta opala su najčešće u Australiji, SAD-u, Meksiku, Peruu, Brazilu, Kanadi i Hondurasu.

On ima veliki spektar delovanja na fizičkom i duhovnom planu. Jača optimizam, pojačava duhovnost i pomaže kod prevladavanja stresa. Tera depresiju. Povećava samouvažavanje i tako vam pomaže da spoznate svoje potencijale. Mentalno, ovaj kristal donosi lakoću i spontanost. Podstiče interesovanje za umetnost.

Emotivno, opal se oduvek povezivao sa ljubavlju i strašću, žudnjom ali i zaljubljivanjem. To je zavodljiv kristal koji intezivira emotivna stanja i oslobađa od inhibicija. Može da deluje i kao stabilzator emocija. Podstiče ispoljavanje pozitivnih emocija. Opal jača volju za životom. Nošenje opala donosi vernost, odanost i spontanost, ali može da pojača nestalnost tamo gde već postoji sklonost.

Opal je najdelotvorniji u lečenju želuca i probavnog trakta. On aktivira rad želuca, ali i reguliše kiselinu u želucu. Utiče na Parkinsovu bolest, na infekcije i groznice, ali i jača pamćenje. Pomaže u slučaju anemije, aktivira crvena krvna zrnca, zato ga povezuju sa leukemijom. Čisti krv i bubrege, reguliše insulin, olakšava porođaj i ublažava PMS. Ovaj kristal je koristan za oči , posebno u obliku eliksira.

Opal se prazni pod tekućom mlakom vodom, puni se u čaši vode ili uz gorski kristal preko noći.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment