Opalit

Opalit je kamen visoko suptilnih energija. Pomaže u komunikaciji i interpretaciji primljenih informacija svake vrste. Odličan je za otklanjanje energetskih blokada iz meridijana i čakri. Smiruje i harmonizuje energetske struje u duhu i telu i zbog toga je koristan za meditaciju- daje opuštanje i mir. Daje emocionalnu snagu i omogućava verbalizaciju skrivenih tajnih osećanja.

Opalit sintetički je kamen proizveden ljudskom rukom, po svojoj prirodi je staklo koje je prošlo proces opalizacije. To je staklo visokog kvaliteta u koga je ubačena mlečna opalescentna limun ili plava boja. Pravi se tako da liči na mlečni kvarc, a mlečni kvarc svoju boju dobija od inkluzija gasa i tečnih mehurića.

On može biti proziran, neproziran, bež, žut, crvenosmeđ, crvenkast. Staklastog je do masnog sjaja.

Nalazišta opalita su u Peruu, na Madagaskaru, Čileu, SAD-U, Australiji i u Turskoj.

Opalit je dobar za biznis i uspeh u poslu. Pojačava kreativnu energiju. Stabilizuje promene raspoloženja i popravlja poremećaje spavanja. Karakteristična svojstva ima na centar za spavanje u mozgu, zbog toga što reguliše uspavljivanje i buđenje. Ublažava depresiju, šizofreniju, smiruje živce i krvotok, pročišćava krv i bubrege.

Telesno jača sluznice, podstiče rad pluća, prihvat kiseonika i pomaže kod ukorenjenih prehlada i oštećenja od pušenja. Podstiče društvenost i dobar kontakt sa okolinom. Pomaže razgraditi duševne i fizičke strahove, pa se stoga koristi kao kamen za pripremu terapija i grupnih procesa. Pomaže se uklopiti emocionalno u zajednicu. Nosi se duže vremena uz kontakt sa kožom ili se redovno polaže na pluća.

Čisti se pod mlazom mlake vode. Puni se u čaši sa vodom preko noći. Ne izlaže se suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment