Opsidijan

Opsidijan je kristal istine, zaštite, čestitosti, iskrenosti. Budi unutrašnjeg ratnika i pomaže ulazak u podsvesno i ponovo pronalazi skrivene sposobnosti. Čuva misli od negativnosti i uvodi nas u realnost i koncentraciju.

S obzirom da je opsidijan vulkanskog porekla zovu ga i \”vulkansko staklo\”. On je zapravo prirodno vulkansko staklo koje se formiralo brzim hlađenjem vulkanske lave. Njegova površina je slična ogledalu, zato on ima sposobnost da deluje i kao ogledalo u kome možemo jasno videti naše sopstvene greške. Opsidijan zna da izvuče na površinu vrlo neprijatne istine, ali i da nam da veliku podršku. Isceljuje dušu, zna da isceli traume i emocije iz davno proteklih života kojih ne možemo da se oslobodimo do danas.

Boja opsidijana može biti različita, od crne, smeđe, plave, zelene, srebrne, crveno crne, do zlatnosjajne.

Najviše ga ima u Indiji i Meksiku.

Ovaj kristal nas tera da rastemo i daje nam podršku. Otklanja bol, popravlja lošu perifernu cirkulaciju, pojačava varenje. Deluje umirujuće. On donosi uvid u uzrok problema ili bolesti. Podstiče imunitet i podiže nizak krvni pritisak.

Pojedine boje u njegovoj porodici imaju posebna svojstva. Crni uvećava samokontrolu i raspršuje sebične misli. Otpušta stare ljubavi. Srebrni daje istrajnost i strpljenje. Svetloplavi je kristal intuicije. Zeleni opsidijan pomaže kod lečenja žučne kese i srca. Opsidijan pahulja pomaže i kod arteroskleroze, a mahagoni se koristi za olakšavanje bolova i grčeva i deluje kao prirodni antibiotik, zato što jača probavni sistem od bakterija.

Opsidijani se prazne pod mlazom mlake vode, pune se na suncu u ranim jutarnjim i kasnim popodnevnim satima.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment