Peridot

Peridot je kamen vedrine i lepote. Odličan je izvor visokih frekvencija koje mogu pojačati bogatstvo, zdravlje i radost, kao i pozitivna emocionalna stanja. Privlači novac i pomaže u ostvarenju snova. Poznat je i pod imenom olivin-ime koje potiče od njegove predivne karakteristične maslinastozelene boje. Naziva se i hrisolit. Peridot je kristal vizionara. On podstiče postizanje emotivne ravnoteže i zarastanje ljubavnih rana. Otvara put ka sopstvenom srcu i leči povređen ego.

Može se naći u SAD-u, Australiji, Pakistanu, Mjanmaru, Kini, Avganistanu, na Kanarskim ostrvima i u oblasti Crvenog mora.

Predstavlja kamen koji ublažava ljubomoru, bes i pakost, ozlojeđenost , pojačava samopouzdanje. Pomaže Vam da – pri osvrtanju u prošlost- spoznate darove u svojim iskustvima i pokazuje kako da oprostite sebi. Učestvuje u svim procesima gde do izražaja dolazi obnova, rast, podmlađivanje i kao takav usporava starenje. Oslobađa tereta, opsesija i krivice. Donosi obilje i prosperitet, pojačava isceljenje i harmoniju svih veza, a pogotovu bračne veze. Ovaj vizionarski kristal vam omogućava da razumete svoju sudbinu i svoju duhovnu svrhu, zbog čega je jako koristan isceliteljima.

Peridot ima okrepljujuće dejstvo. Isceljuje i regeneriše tkivo. Jača metabolizam i dobar je za kožu, srce, krvotok, pluća, probavne organe. Veruje se da potpomaže porađanje jačanjem kontrakcija mišića, smanjujući bol- kada se stavi na abdomen porodilje. Reguliše rad žlezda, isceljuje čir i digestivne probleme. Podstiče san. Pomaže oboleloj koži. Peridot jača kosu i nokte. Njegova energija dovodi u ravnotežu bipolarne poremećaje i doprinosi prevazilaženju hipohondrije.

Peridot se posle svake upotrebe prazni pod mlazom mlake vode, a puni se na suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment