Pirit

Pirit je poludragi kristal intelekta i zaštite. Pojačava inteligenciju, mentalnu stabilnost, logiku, analizu, kreativnost, memoriju i psihički razvoj. Oslobađa psihu od blokada i strahova. On je izvanredan energetski štit koji blokira negativnosti koje dolaze iz različitih izvora.

Pirita ima u mnogim zemljama kao sastavni deo minerala, kao što su lapis lazuli, fluorit i kvarc. Nalazišta pirita su u SAD-u- Ilionisu, Peruu, Meksiku, na ostrvu Elba, u Australiji, Španiji, Švedskoj i Norveškoj.

Sičnost pirita sa zlatom ga je načinila tradicionalnim simbolom bogatstva i dobre sreće. Njegova zlatna boja asocira na Sunce, kao i na učvršćivanje i ojačavanje uma.

Pirit promoviše psihički razvoj, poboljšava memoriju, osećaj za praktično, povećava optimizam i pojačava volju. Koristi se prevladavanje inertnosti i osećanja beskoristnosti. Energizuje one oblasti gde se postavi. Pirit je dobar energetski provodnik koji može proizvesti kreativne iskre koje će pomoćin na putu do ispunjenja zamišljenog. Pomaže u viđenju onoga što je skriveno i onostrano. Otvara kanale između desne i leve hemisfere mozga, zbog čega nam omogućava razvijanje i upotrebu jedinstvenih urođenih talenata.

Pirit se koristi u prevazilaženju letargije i umora. Pojačava snabdevanje krvi kiseonikom i ojačava kardiovaskularni sistem, reguliše krvnu sliku, sekrete, žuč, harmonizuje organe i žlezde. Povoljno deluje na pluća, umiruje bronhitis i astmu. Štiti od upale mozga, kičmene moždine i nerava. Rešava probavne smetnje. Razgrađuje masne naslage. Pirit pomaže i kod mucanja.

Pirit se ne izlaže vodi, vlagi, ni suncu. Ako se izloži delovanju vode vrlo brzo gubi sjaj i snagu. Ako potamni preporučuje se da punjenje obavite u tamnoj dobroj zagrejanoj prostoriji. Čisti se jednom mesečno, 12 sati u zatvorenoj kutiji sa hematitom.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment