Rodohrozit

Rodohrozit (ruža Inka) je snažan kristal ljubavi i ravnoteže, jer obezbeđuje ravnotežu i ljubav na svim nivoima. Ovaj prelep kristal predstavlja nesebičnu ljubav i saosećanje. Pomaže u integrisanju energija i stimuliše ljubav, privlačeći srodnu dušu. Otvara srce, smanjuje depresiju, ohrabruje pozitivan i radostan pogled na svet.

Postoji mnogo lokaliteta rodohrozita, a najbolji je u Koloradu. Ima ga i u Argentini, Urugvaju, Kanadi, Peruu, Meksiku i južnoj Africi, Španiji i Rumuniji.

Rodohrozit je poznat kao kamen ljubavi i ravnoteže, zato što sadrži pulsirajuću energiju koja emituje najjaču snagu u univerzumu, snagu ljubavi. On pomaže čoveku da bude voljan da prihvati i integriše nove informacije, a da u isto vreme zadrži čistoću i jasnoću intelekta i umereni ideal praktičnosti. Podstiče spontano izražavanje osećanja, uključujući strasne i erotske impulse. Donosi lakoću u život.

Stabilizuje emocije, unosi red u osećanja, omogućava telu i umu da rade na harmoničan način. Zbog tih osobina, jača samopoverenje jer deluje umirujuće na nervni sistem, budi kreativnost i povećava intuiciju. Svojim savršenim vibracijama stimuliše osećaj zadovoljstva i ljubavi i odstranjuje depresiju. Isceljuje posledice seksualnog zlostavljanja. Pomaže kod učenja. Odličan je provodnik energije.

Ovaj kristal olakšava probleme sa crevima, bubrezima i digestivnim traktom, reguliše šećer u krvi, proizvodnju insulina, čisti kožu i popravlja vid. Rešava asmatične , ali i respiratorne probleme. Pomaže i kod migrene, balansira tiroidu i podiže imuni sistem. Stimuliše cirkulaciju krvi i reguliše krvni pritisak, bubrege i reproduktivne organe.

Rodohrozit se prazni svakih 15 dana pod mlazom mlake vode. Puni se pored gorskog kristala i roze kvarca.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment