Rodonit

Rodonit (kamen spasenja) je poludragi kamen koji smiruje nervni sistem, koji dovodi do stanja relaksacije i osećaja dobrobiti. On predstavlja i balansirajući kamen koji štiti od negativnosti i pojačava samopoštovanje.

Javlja se u većim količinama na Uralu i Rusiji, u Australiji, Švedskoj, Brazilu, SAD-u i Meksiku.

Rodonit leči emotivni šok i paniku, dajući podsticajnu energiju duši tokom procesa. Ekstremno je koristan u slučajevima emotivnog samouništavanja, uzajamne zavisnosti i zlostavljanja. Izuzetan je u otklanjanju mentalnih uznemirenosti, anksioznosti, konfuzije i nesuglasica. Odličan je emocionalni uravnoteživač, pogotovu kada se radi o emocijama ljubavi. On čisti emotivne rane i ožiljke iz prošlosti, izvlači bolne emocije- poput mržnje i besa. Ovaj kamen snažno odgovara opraštanju i pomaže u izmirivanju nakon dugotrajnog bola i zlostavljanja, zbog toga se koristi za prevazilaženje izdaje i napuštanja. Pomaže u povlačenju projekcija kojima okrivljujemo partnera, za ono što je, u stvari, unutar nas samih.

Kristal rodonita je koristan i za odbijanje uvreda i sprečavanje osvete. Prepoznaje da osveta deluje samouništavajuće i podstiče zadržavanje staloženosti u opasnim i uznemiravajućim situacijama. Usklađuje i integriše fizičke i mentalne energije. Gradi samopouzdanje i ublažava konfuziju.

Odličan je za lečenje rana, a smiruje i ujede insekata. Zaceljuje ožiljke. Rodonit je dobar za skeletni sistem- deluje na rast kostiju, jača pluća i disajne puteve, nervni sistem i kičmenu moždinu, aktivira metabolizam, deluje na emfizem. Pomaže kod upale zglobova, artritisa, osetljivosti na svetlo, multiple skleroze. Stimuliše plodnost. Jako je dobar i za autoimune bolesti.

Rodonit se prazni pod mlazom mlake vode, puni se zajedno sa ametistom ili na prepodnevnom suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment