Roze kvarc

Roze kvarc je kristal nežne ljubavi, olakšava emotivne probleme i leči srce. Budi u nama životnu radost, podstiče na vernost i ljubav, jača smisao za lepotu. Privlači i zadržava muške poglede. Pomaže pri uspostavljanju emocionalne ravnoteže, ljubavi, smirenosti, praštanja, ljubaznosti, samopoštovanja. Podstiče opraštanje, ljubav i prijateljstvo.

Nalazišta roze kvarca su na Madagaskaru, u južnoj Africi, Brazilu, SAD-u i Indiji.

Roze kvarc se još naziva ružičnjak i predstavlja kamen Venere. Drevni Egipćani su smatrali da usporava starenje.

Roze kvarc budi i jača smisao za lepotu. Ne možemo voleti niti prihvatiti ljubav drugog ako ne volimo sebe. Kada ne volimo sebe u potpunosti, mi smo ranjeni iznutra i ta rana će uvek tražiti da bude isceljena. On može biti instrument njenog isceljenja. Uz njega se lakše podnosi gubitak, stres, povredjenost, strah, ozlojedjenost, ljutnja. Ako nikada niste primili ljubav, on otvara vaše srce tako da postajete prijemčivi. Ovaj kristal podstiče i samoopraštanje i samoprihvatanje i priziva poverenje u sebe i samouvažavanje.

Zovu ga kamen ljubavi, jer podstiče voljenje sebe i voljenje drugih. Uči kako dati i kako primiti ljubav.

Pomaže kod slabosti organizma, umora, niskog pritiska, emotivnih i mentalnih problema. Roze kvarc lekovito deluje na celo telo, naročito na srce i krvotok. Sprečava infarkt i trombozu. Regeneriše kožu, sprečava boranje i omogućava lep ten. Smiruje opekotine i plikove. Koristan je kod Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, kao i kod senilne demencije.

Roze kvarc se prazni pod mlazom tekuće vode. Puni se tri sata kraj ametista i gorskog kristala. Na suncu bledi i gubi snagu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment