Rudrakša

Rudrakša je čudesan dar prirode čije je pozitivno delovanje poznato još od davnina. Zrno rudrakše je semenka koja raste u plodu slično borovnici. Tako je rudrakša nastala kao dar prirode svim ljudima. To je dar koji donosi pozitivnost, povećava mir i ravnotežu te nam pomaže da bistrog i pozitivnog uma živimo u sadašnjem trenutku. Ono nas podseća na samu esenciju prirode, silu koja je pozitivna, strpljiva i podržavajuća, stvaralačka, neustrašiva i neograničena. Mi smo deo prirode i ta sila je deo nas i zato se trebamo povezati sa njom. Tad ćemo osećati taj mir, kreativnost i neograničenost, a čudesno zrno rudrakše će nam u tome pomoći.

Njeno veliko lisnato drvo raste delom Azije – u podnožju Himalaja, Nepalu, na Javi, Baliju i u Iranu. Brojanice od zrna rudrakše tradicionalno koriste budisti i hindusi za meditaciju. Njeno delovanje nije samo duhovno i njena namena nije isključivo religiozna.

S obzirom da potiče od vrhovnog zaštitnika, veruje se da rudrakša štiti od negativnosti, nezgoda i nesreća i da neutrališe lošu karmu nosioca. Ona donosi materijalna i duhovna postignuća, uklanja strahove, nesigurnost i zbunjenost, dajući nam neustrašivost i nepokolebljivost na životnom putu.

Zrna rudrakše donose svetovni uspeh, moć i slavu. Poboljšavaju zdravlje i inteligenciju, povećavaju koncentraciju i ispunjavaju romantične želje. Veruje se da dovode do prosvetljenja. Povećavaju fizičku snagu, junaštvo i uspeh i povećavaju intuitivno znanje i donose čast. Uklanja sve prepreke i donose sreću. Daruje sreću u braku i osigurava dugovečnost. Povećava prosperitet, blaženstvo i duhovno znanje. Poznato je da nošenje rudrakše pomaže u lečenju bolesti kao što su krvni pritisak, stres, teskoba, depresija, lupanje srca, nedostatak koncentracije te podstiče sposobnost koncentracije, usmerava um na ostvarenje napretka, jača poverenje i nivo energije.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment