Safir

Safir predstavlja božanski dragi kamen i naziva se često kamenom sudbine. Privlači zaštitu i proročku mudrost, promoviše radost, veru i nadu za vreme putovanja. Safir donosi svetlo i mir i otvara um za lepotu i intuiciju, donosi nadu ispunjenja snova i želja srca. Sjedinjuje telo i dušu.

Kroz istoriju, safiri su simbolizovali istinu, iskrenost i lojalnost. Prema verovanju, safiri su predstavljali amajlije koje donose mir, radost i mudrost svom nosiocu kao i da štite od zla. Neka od najstarijih verovanja pripisana safiru su da štite putnike i istraživače. Njihova svojstva su opisivana toliko snažno da se verovalo da štite svog prvog nosioca čak i nakon što pređu u tuđe ruke.

Boja safira je plava, bezbojna, purpurna, zelena, žuta, crna , svilenkastog sjaja.

Najlepši primerci safira nalaze se u Šri Lanki, na Tajlandu, u Indiji, Mjanmaru, na Madagaskaru, u Australiji i Brazilu.

Ovaj predivni kristal je poznat i kao kamen mudrosti. Usmerava i umiruje um, otpušta neželjene misli i mentalnu napetost. Donoseći mir i staloženost uma, usklađuje fizičku, mentalnu u duhovnu ravan i uspostavlja ravnotežu unutar tela. Ovaj kamen otpušta depresiju, duhovnu konfuziju i stimuliše koncentraciju. On usmerava isceljujuce energije ka onome kome je potrebna, bez svesnog učešća primaoca. Donosi finansijsku dobrobit. Simbolizuje istinu, iskrenost i vernost.

Safir umiruje previše aktivne sisteme u telu i reguliše žlezde. Leči bolesti krvi i smanjuje obilno krvarenje, jača vene i poboljšava njihovu elastičnost. Ublažava tuberkulozu, opekotine. Povoljan je za srce i krvotok, sprečava trombozu, infarkt, čisti jetru i bubrege i regeneriše kožu. Pomaže kod hroničnih bolesti glave, sinusa, uha i oka, jača seksualnu moć. Safir pod jastukom čuva od nesanice i noćnih mora. Eliksir od safira ublažava ekceme, osipe, svrab, jača nokte i kosu, ublažava bolove od reume.

Safir se prazni svakih 15 dana mlazom tekuće vode. Puni se zajedno sa gorskim kristalom i ametistom.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment