Selenit

Selenit je providan, prirodni kristal gipsa koji donosi bistrinu uma i štiti um od spoljašnjih uticaja. Deluje na emocije i ima direktan uticaj na njihovu ravnotežu. Smiruje, pomaže samospoznaju, vidovitost. Pomaže kod procene i uvida, razbistrava konfuziju i umiruje intelekt. Budi nežnost i univerzalnu ljubav.

Nalazišta selenita su u Meksiku, Brazilu, SAD-u, Grčkoj, Poljskoj, Rusiji.

Ovo je smiren kamen koji uliva duboki mir i koji je odličan za meditaciju i spiritualni rad. Telepatija se pojačava kod svake osobe koja drži komad selenita čiste vibracije. Najčistiji prozirni beli selenit ima nebeski kvalitet i kažu da naseljava prostor između svetlosti i materije. Prastar kamen, ali i dalje jedan od najmoćnijih kristala za novu vibraciju na zemlji.

Ovaj kristal se može koristiti za konstruisanje zaštitne rešetke oko kuće čime se stvara bezbedan i miran prostor koji ne propušta spoljašnje uticaje. Ukazuje i na lekcije i probleme na kojima još treba da radimo, a pokazuje i kako najbolje možem to da postignemo. Psihološki, pomaže kod procena i uvida. Mentalno, razbistrava konfuziju i pomaže pri sagledavanju krupnijeg plana. Donosi svesno razumevanje onoga što se dešava na podsvesnom nivou. U stanju je da uravnoteži i podigne osećanja koja izlaze iz srca. Ova energija koja se obično gubi i rasipa može biti podignuta na viši nivo.

Ravna kičmeni stub i podstiče fleksibilnost. Štiti od epileptičnih napada. Neutrališe trovanje živom iz plombi u zubima i preokreće dejstvo \”slobodnih radikala\”. Odličan je kada je reč o dojenju i negovanju deteta. Njegovo najfinije lečenje se odvija na energetskim nivoima.

Selenit se ostavlja na dnevnoj svetlosti u društvu gorskog kristala i ametista.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment