Serpentin

Serpentin je poludragi kristal izuzetno koristan i svestran. Pomaže emocionalno čišćenje i privlačenje psihičke moći, ljubavi i novca. To je kamen zaštite od ujeda zmije, otrova i zmijskog otrova. Služi kao zaštitna amajlija i protiv svih otrovnih stvorenja. Donosi mir i harmoniju.

Nalazišta su po celom svetu, ali najviše u SAD-u, Avganistanu, Kini , Francuskoj, na Novom Zelandu, u Norveškoj i Italiji.

On se tretira kao zaštitnik životne energije i čuvar duše od nevidljivih opasnih sila. Serpentin predstavlja kamen promena i novih početaka. Pojačava samouverenost i uči nas da verujemo svojoj intuiciji. Odličan je zaštitni kristal protiv učestalog ogovaranja.

Predstavlja i uzemljujući kristal koji pomaže pri meditaciji i duhovnom istraživanju. Psihološki, serpentin podstiče osećaj da imate veću kontrolu nad svojim životom. Ispravja mentalni i emotivni disbalans i pomaže kod svesnog usmeravanja isceljujuće energije prema problematičnim pojasevima. Fizički izuzetno efikasno pročišćava i detoksifikuje telo i krv. Smatra se da obezbeđuje dugovečnost. Ovaj kristal leči disbalanse iz prošlih života i čisti emotivni prtljag iz prethodnih veza. Položen na grlo, potpomaže pričanje o prošlosti i razrešava pitanja koja su doneta u sadašnji život. Ako želite bilo kome da se suprotstavite iz svoje prošlosti, serpentin je idealan kristal. Donosi notu nežnosti susretu.

U kristaloterpiji samoisceljivanja koristi se u tretmanu dijabetesa. Pojačava apsorpciju kalcijuma i magnezijuma. Sređuje energetske poremećaje kako u fizičkom telu, tako i u celom mikrokosmosu. Pokreće timus, a samim tim i imuni sistem, čuva srce, čisti krv, štiti od infekcije bubrega i pluća, eliminiše parazitske infekcije.

Serpentin se čisti pod mlazom mlake vode. Puni se na blagom jutarnjem suncu ili pokraj gorskog kristala.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment