Smaragd

Smaragd, kamen srca, je dragi kamen koji predstavlja simbol unutrašnje lepote koja nije materjalna ni opipljiva. Veoma moćan kristal, kristal mudrosti, simbol izobilja. On je kamen inspiracije i beskrajnog strpljenja i svojevrstan afrodizijak. Potvrđuje život velikog integriteta. Poznat je i kao kamen uspešne ljubavi, donosi kući blagoslov i odanost. Pojačava jedinstvo, bezuslovnu ljubav i partnerstvo i potpomaže prijateljstvo.

Nalazišta smaragda su u Indiji, Šri Lanki, Pakistanu, Australiji, Egiptu, Tanzaniji, Zimbabveu, Brazilu, Kolumbiji i Rusiji.

Pojačava nadčulne sposobnosti, vidovitost, mudrost, predviđa budućnost. Smaragd je kamen koji podiže energetski nivo u svim organima fizičkog tela, kamen obnove i oporavka. Pojačava sposobnost maksimalnog uživanja u životu. Koristan je u slučajevima klaustrofobije.

Smaragd daje mentalnu jasnoću, jača pamćenje, inspiriše duboko unutrašnje znanje i proširuje vidno polje. Podstiče pronicljivost i istinu, potpomaže elokventnom izražavanju. Omogućava da se izvuče na površinu ono što se nesvesno zna. Izuzetno je koristan za uzajamno razumevanje unutar grupe ljudi, pospešujući saradnju.

Ovom kristalu se pripisuje više vrsta fizičkog isceljivanja nego bilo kom drugom kristalu. Verovalo se i da smanjuje očni pritisak i različite kulture su mu pripisivale sposobnost isceljenja raznih digestivnih problema.

Potpomaže oporavak posle infektivne bolesti. Tamnozeleni smaragd pomaže kod multiple skleroze i epilepsije. Pomaže kod Parkinsonove bolesti, šizofrenije, paranoje, psihoze, depresije i slično. Čuva srce, reguliše pritisak, sprečava infekcije, smanjuje upalu, leči maligna stanja. Popravlja vid, leči oči i smiruje.

Eliksir se koristi kod problema sa kičmom, kostima, mišićima i kod različitih upala.

Smaragd se prazni jednom mesečno pod mlazom mlake vode, puni se u društvu rubina ili gorskog kristala.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment