Sodalit

Sodalit je poludragi kamen logike, racionalnosti, učinkovitosti i istine. On raščišćava mentalnu konfuziju i uspostavlja unutrašnji mir. Pojačava snagu uma i gradi most između misli i osećanja. Kaže se da je najduže putovanje koje ćete ikada preduzeti ono koje vodi iz vaše glave u vaše srce. Ovo je dar sodalita. Pomaže rad u grupi, stimuliše razmišljanje, pomaže u prepirkama i drugim neslaganjima. Sodalit eliminiše strah i osećaj krivice bolje od bilo kog .

Nalazi se samo na par lokaliteta- u Kanadi, Brazilu, Boliviji, Kini i Portugalu.

Ojačava znanje, učenje, svesnost, komunikaciju, ali i mudrost. Odličan je kristal za upotrebu u grupama, zato što obezbeđuje drugarstvo, solidarnost, zajednički cilj i svrhu.Pomaže u grupnom radu, tamo gde se meditira i radi na postizanju mira. Delotvoran je za isceljivanje rana u partnerskim i drugim odnosima, pomaže da se okonča prepiranje i neslaganje. Ojačava sve veštine komunikacije. Odličan je za kreativna putovanja i ekspresiju ideja na fizičkom planu.

Prekida stare navike i ponašanja kojih se, iz straha, još uvek držimo.Pomaže nam da shvatimo da ne moramo da radimo stvari onako kako smo ih oduvek radili. Zapravo, ovaj kristal će nam pomoći da se pomaknemo od zone udobnosti. Ništa se neće promeniti dok se sami ne promenimo. Ovo je jedan od kristala koji izvlači mračne kvalitete na površinu da budu prihvaćeni bez osuđivanja.

Uravnotežava metabolizam. Bori se protiv oštećenja radijacijom i nesanice. Izuzetno je koristan za žlezde,oči, nesanicu, nedostatak kalcijuma, probavni sistem i za brže lečenje prehlada. Smanjuje pritisak, temperaturu, šećer u krvi, smiruje živce. Pomaže i pankreasu da uravnoteži endokrini sistem.

Sodalit se prazni pod mlazom mlake vode, puni se u društvu gorskih kristala.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment