Sokolovo oko

Sokolovo oko je poludragi kamen koji donosi sreću, bogatstvo i zaštitu od urokljivog oka. Pojačava integritet u komunikaciji na praktičnom nivou i ohrabruje nas u spoznaji novih ideja i misli. Ojačava volju da ih ostvarimo u fizičkom svetu. Ovaj kristal je varijacija tigrovog oka.

Boja je najčešće plava, od plavosive do plavocrne, prelivajuća, svilenkastog sjaja.

Nalazišta sokolovog oka su u Šri Lanki, Indiji, južnoj Africi i Australiji.

Oblik tigrovog oka \”nalik sokolu\” na pruge, odličan je kristal za isceljivanje zemljine energije i za uzemljivanje energije. Stimuliše i osnažuje fizičko telo. Lebdeći iznad sveta, sokolovo oko potpomaže vid i uvide, podstiče natčulne sposobnosti poput vidovitosti. Smatra se da kada se stavi u ugao bogatstva u prostoriji, privlači izobilje.

On daje sposobnost viđenja prave, potpune istine, daje sposobnost praštanja bez ometajućih emocija i smatra se kristalom koji omogućava visoku spiritualnost i svesnost. On budi moć viđenja stvari iz ptičje perspektive. Pomaže nam da budemo iznad problema, gde se može jasno i nepomućeno videti i suočiti sa situacijom u potpunosti. Oslobađa psihu od stranih uticaja. Produbljuje meditaciju i pomaže sagledavanje istine o sebi i različitim situacijama u životu. Pomaže rast i napredak. Ovaj poludragi kamen će takođe izvući na površinu potisnute emocije i bolesti i potpomaže kod putovanja unazad, do izvora emotivne blokade, ma kada to bilo.

Pomaže kod bolesti očiju, upale, kratkovidosti, zamora i bolesti očiju i migrene. Podstiče vaskularni sistem, probavu i noge. Štiti od zračenja kompjutera. Psihu oslobađa od stranih uticaja.

Sokolovo oko se prazni po d mlazom mlake vode, puni se uz tigrovo oko i gorski kristal. Kada se sokolovo oko ne koristi, treba da stoji u posudi sa hematitom.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment