Sugilit

Sugilit je poludragi kamen koji pomaže u produbljivanju veze između uma i tela. Čudesan je inicijator i jedan od najjačih kristala od neprocenjive pomoći za one koji žele da se oslobode suvišnih misli i ostalog nepotrebnog tereta svog mentala. Oslobađa od stresa – najpoznatijeg uzročnika mnogih bolesti današnjice, odličan je za započinjanje procesa razumevanja i oslobađanja od sopstvenih blokada. Ovo je kristal novog doba koji suzbija bolesti uzrokovane opasnostima života tog doba.

Nalazišta sugilita su u Južnoj Africi i Japanu.

Sugilit je u prirodi vrlo redak. Ovaj kristal se smatra jednim od glavnih kamena ljubavi. Deluje vrlo pozitivno na ljudsku psihu – odagnava očaj, uklanja negativnu energiju. Često se preporučuje autističnim osobama i šizofreničarima. Pomaže da se unesu svetlost i ljubav u najmračnije situacije. S obzirom da podstiče opraštanje i eliminiše neprijateljstvo, koristan je kristal za rad sa grupama, jer rešava poteškoće grupe i potpomaže komuniciranje s ljubavlju.

Izuzetan je kristal za sagledavanje predrasuda koje stvaraju ograničenja na emocionalnom planu i dovode do fizičke neravnoteže. Ovaj prekrasni ljubičasti mineral izvrstan je pomagač u borbi protiv epilepsije i migrene. Takođe se koristi za rešavanje različitih motoričkih problema i detoksikaciju limfnog sistema. Mentalno, sugilit stimuliše pozitivne misli i reorganizuje moždane modele koji leže ispod poteškoća sa učenjem, poput disleksije. Podržava prevazilaženje konflikata bez kompromisa.

Sugilit suzbija bolesti uzrokovane starenjem, kao što su oboljenja kostiju. Pomaže u oporavku od infarkta, šloga, jača krvotok, reguliše rad ćelija, povećava imunitet, jača nerve, vid, sluh i govor. Izuzetno dobro umiruje bol. Deluje čak na uznapredovale slučajeve raka i pomaže kod side.

Sugilit se prazni jednom nedeljno u društvu hematita, a puni se uz gorski kristal.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment